Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
zdědil jsem po tetě domek, ze 70tých let. Chci jej dát trochu do latě. Pokoj, který je situován na na sever. cca 6*4m má právě v tom severním rohu viditelnou plíseň. Koukněte na tři fotky. Napadlo mně dát pod druhé okno další nový radiátor, případně i pod zeď na fotce? To už se mi zdá možná trochu moc..? Potom savo a následně nová výmalba.. Pomohu si takto? Nebude se zdivo třeba ještě více rosit a plísni se tím lépe dařit? Osobně se mně ale spíše zdá, že plísní se daří tam, kde je radiátor daleko...Máte někdo zkušenost s podobným postupem? Pokud máte k tématu co říct, budu rád pokud se ozvete. Díky předem.
Klasický příklad studeného povrchu stěny, spolu s vlhkostí, dokde ke kondenzaci a plísní.
Vy musíte zvýšit povrchovou teplotu, buď zateplením rohu z venku, nebo ohřátí povrchu teplem zevnitř. Klidně i radiátorem.
koumesi, musíte zvášit povrchovou teplotu toho místa. Já nevím jak velký radiátor tam dáte, na kolik stupńů budete topit.
Zateplete venkovní roh..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.