Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prevlecena matice od privodni hadice

Od: daniela* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, mám dotaz..nikde na netu jsem nenašla...lze odmontovat prevlecenou matici od privodni hadice?

Potřebuji vyměnit pakovou baterii v koupelne a hadice nám vede přes zed k zachodu a otvory jsou evidentně menší, takže i u puvodnich hadic to muselo jit nejak odsroubovat a zas nasadit :)

Druhe konce hadice je zalisovane v baterii

Děkuji za radu

Prevlecena matice od privodni hadice

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Převlečná matice je nalisovaná společně s koncovkou na hadici a nelze ji sejmout. Naopak, ten konec, který považujete za nalisovaný do baterie má vnější závit a měl by jít vytočit. Alespoň jsem nepotkal žádnou baterii, kde by to bylo jinak.

daniela*
hodnocení

děkuji za radu, zkusím :)

hodnocení

0x

Podle obrázku hadice kterou jsi poslala postupuj takto:

zastav vodu

odmontuj převlečnou matici

povoluj druhý konec hadice (hadice se bude celá otáčet v otvoru ve zdi)

Převlečná matice demontovat nejde. Převlečná matice je nasazená na hrdle a hrdlo je vsazené do hadice. Nakonec se rozlisuje vnější plechová objímka a tím je spoj hotový a nerozebiratelný.

Pokud tam tu hadičku máš déle (myslím že se uvádí 5roků), tak nešetři a vyměň i tu hadičku za novou. Ta stará hadička může být zkřehlá a při otáčení může prasnout. To ale zsistíš, až všechno znovu smontuješ a pustíš vodu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]