Nejste přihlášen/a.
zdravím asi spíše místní dámy a ptám se...má některá z vás zkušenosti s robotickým vysavačem a hlavně je lepší koupit zvlášť vysavač a zvláš mop na vytírání? Jaké jsou tedy lepší a na co se při koupi zaměřit?
K mopu se vyjádřit neumím, ten nemám. Vysavač zvládne i koberce s krátkým chlupem, do dlouhých by se zamotal. Cena se odvíjí také od jeho vybavení, ohlídají si, aby nespadly ze schodů, lze rozmístit bezdotykové zábrany, za něž nepojede a nebo bohatým programovým vybavením, kdy mám pocit, že je to spíš už věc fandovství. Některé mají UV světlo na dezinfekci, ale zde mám trochu pochyby o funkčnosti. I ten nejlevnější je perfektní pomocník, kdy cena začíná kolem 3500Kč. Pochopitelně sací výkony velké nemá, ale drobečky sebere všechny a co ne hned, tak později, protože pokud po místnosti pobíhá 1 - 2 hod., tak stejným místem projede několikrát a kartáčky vyšťourá i drobečky ve spárách pod nábytkem. Každopádně, až nám umře, tak půdem hned koupit další. Ten stávající u nás pobíhá již přez dva roky denně, pořád na původní baterky, akorát už vydrží kolem hodiny. Při kopi je dobré si ověřit dostupnost náhradních dílů.
jaksi neuvádíte to nejdůležitější, povrch...na koberece nefunguje, maximálně na plovoučku nebo lino, a stejně nevytírá...
tak co myslíte že bude výhodnější? Já bych to domů nechtěl ani zadarmo...za ty prachy
pravda zapomněla jsem uvést, že máme všude dlažbu.
A nakupujem vysavač jaksi trochu "navíc", muž je registrovaný na určitém portále , kde může za odebraný materiál využít "body" a koupit si asi cca za 20-25 tisíc nějaké zboží a z nabídky se jeví nejvíc prospěšné pro nás asi právě ten robotický vysavač.
Pred 2 rokmi sme kupovali iRobot do RD.Prizemie 80m2 + poschodie.Dokupili sme k nemu svetelnu branu aby sme vedeli vymedzit priestor na upratovanie.Standardne sa dodaval iba s 1 branou.Do preplneneho 2 alebo 3- izboveho bytu neodporucam.Je vhodny do otvorenych priestorov.So zotieranim sa neoplati-tlaci spinu pred sebou,popripade robi lizance na dlazke uz s nabratou spinou.Pri kupe sledovat dostupnost ND,vydrz a kapacitu baterie,velkost zasobnika na spinu,odlozeny start-u nas dost dolezity parameter,pocet svetelnych bran a senzory aby nespadol zo schodov.Ostatne podla chuti.Aj tak si myslim ze je to tak trochu sprosta masina,lebo stale si vymeriava miestnost a spravi vela pohybu navyse.Stacilo by keby som mu zadal ze je v miestonosti c.3 a on uz by poznal rozmery a len by jazdil a vysaval.
Nemám sice žádný rozhled, nicméně asi bych volil také na základě plochy, jakou bude vysávat. Ty levnější se spíše od překážek odráží, ty lepší pak uklízí systematicky. Sám mám asi 3/4 roku Neato Botvac Connected a jsem maximálně spokojený. Byl sice dražší, momentálně je tuším k dostání i levnější varianta, ale měla by uklízet stejným stylem, mají tuším jednotný software. Po poslední aktualizaci uklízí dle mého názoru rychleji, neseká se a v aplikaci ukáže i mapu vysávání. Jinak uklízí stylem, kdy objede sektor, který zrovna uklízí, projede kolem překážek a následně postupně vysaje po pruzích zbylou plochu. Místnosti si najde sám, pouze se občas zasekne na barové židličce. S mopem zkušenost nemám, jsou to spíš takové stírače, stejně člověk jednou za čas musí vysát nebo umýt zem i přes tyto pomocníky.
Měli jsme nějaký skoro noname z řetězce Hofer, byl docela hloupoučký, ale statečně jezdil a vysával. Plovoučka a dlažba, nesmí být moc předmětů na podlaze, čili střídmě zařízený byt. Nicméně něco posbíral a prodloužil tak interval luxování velkým vysavačem.
Zřejmě si zas něco podobného koupím, znáte ten pocit, kdy se projdete v ponožkách a máte je zespodu plné drobků
Jo, s domácími mazlíčky , resp. jejich chlupy nefunguje, ucpe se velice rychle.
Díky všem za reakce, alespoň vím na co se zaměřit. Toho pomocníka chce spíš muž, je zastáncem všeho moderního a chce to vyzkoušet. A já to mám vybrat . Počítám s tím, že budu čas od času vytírat ručně, ale máme oba časově náročné povolání a tak jsme doma až navečer a to se opravdu do ničeho jako je úklid, nechce.Bydlíme v domku a jen přízemí má cca 120-130m2.
Tak mi držte palce, ať vyberu dobře.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.