Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plynový sporák - plamen

Od: josef94* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, poraďte mi prosím, co může způsobovat tento problém: Při zapálení největšího hořáku sporáku hoří plamen cca 5 vteřin krásným velkým plamenem a postupně se tak o polovinu zmenší. Dále hoří jen tímto slabým plamenem. Nevíte, v čem by mohl být problém? Trysky jsou čisté. Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lll*
hodnocení

0x

1) špatná funkce bimetalové pojistky, 2) Je to přiškrcené ještě před ventilem.

pohanka*
hodnocení

0x

Protože nevíme, jaký typ plynu to je, tak já mám zkušenost s propan - butanem v lahvi. Tohle mě dělá, když plynová bomba končí.

Ale jestliže to dělá jenom jeden hořák, tak to vypadá podel rady nade mnou, na špatné seřízení. Svěřte odborníkovi.

hodnocení

0x

Tak to dělalo vždycky nebo až od nějaké doby?

plyn
hodnocení

0x

Je třeba víc informací.

Může to dělat (jak u PB z lahve, tak i u zemního plynu z potrubí) propouštějící redukční ventil. Když hořák není puštěný, tak se v potrubí a hadici ke sporáku zvýší talk a proto po puštění jde do hořáku víc plynu. Puštěným hořákem se tlak během cca 5 vteřin sníží na správnou úroveň a hořák hoří menším plamenem. Na menších hkořácích se to projevit nemusí, protože mají menší odběr, ale pokud by se zapnul menší s velkým, tak by to mělo být vidět i na tom malém.

josef94*
hodnocení

Všem děkuji za rady! :)

Nakonec byl problém v regulátoru tlaku plynu. Rozebral jsem ho, vyčistil a teď hoří párádně.

plyn

Takže tip na redukční ventil byl správný.

Jsem rád, že se Vám to podařilo opravit. A zasloužíte si velkou pochvalu za to, že jste v dotazu uvedl co bylo skutečnou závadou a jak se závada odstranila. Může to pomoct dalším lidem, kteří mají podobný problém.

Málokdo takto zareaguje a to je špatné, protože dostanou různé rady a nikdo se nedozví, která rada pomohla.

Díky za Vaši odpověď.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]