Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Klimatizace z 2008 roku

Od: alena350* odpovědí: 9 změna:

V 2008 jsem si nechala instalovat klimatizaci zn. LG, letos se bude bytovy dum zateplovat, necham to demontovat, co pak s ni?

PC cca 27 000, rocne servis, cisteni.

Da se to jeste prodat? Darovat za odvoz?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

helin
hodnocení

2x

Pokud uvažujete o prodeji, lze to bez problému prodat, měl jsem dvě takové(staré) klimatizace a obě se v pohodě prodaly, jedna uměla i vytápět tu jsem prodal za cenu kolem 10.000(samozřejmě záleží na stavu, výkonu,atd). Každé zboží má svého kupce.

hodnocení

1x

Doporučuji nechat zdemontovat,pokud byla umístěná na zdi na konzolích tak nechat osadit delší o zateplení a nastavit trubky atd. po dokončení namontovat zpět. jestli funguje nechat běhat.

Přesně tak jak píše david63,mám to přímo na vedlejším domě před okny,nechal zabudovat delší konzole a po zateplení je "bedna" zpátky na svém místě a funguje.Nebyl to určitě problém,protože na zateplení ještě čerpali "Zelenou úsporám" .

hodnocení

0x
a proč ji pak nedáte zpět?
jinak prodat se určitě nechá

alena350*
hodnocení

Spolecenstvi odhlasovalo, ze vsechno z fasady musi pryc, klimy, satelity, mříže.
Kdyz, tak na strechu, jenze to mam 2 poschodi, tak 10 metru minimalne.
Tak pokud by to bylo možné nechat si natahnout potrubí až na střechu pod zateplením. Nevim jaký typ jednotky máte ale drahé to určitě nebude.. 15 m potrubí 6/12 plus kabel. Material bude stát odhadem 180 kč m plus práce. Otazkou jen jestli to společenstvo schválí a vy ty prostředky vynaložíte.
alena350*

david63: spolecenstvi to prave schvalilo, ze vsechno ma jit na strechu, klimy, satelity...a potrubi ke klimatizaci ma jit v izolantu.

Ale ja to nechci dat na strechu, vlastne vubec, resim spis "likvidaci" nebo prodej nebo co s tim...nasla jsem par inzeratu, snad to opravdu prodejne/darovatelne je.

mam v kancelari totiz novou klimu, snad 2 roky dozadu nam ji dodavali, to se totiz neda porovnavat: jen tichounce prede...u toho bych i usnula. U te me LG jen tezko.

prazskejpepik*

jestli je funkční, tak se prodá, daruje a nakonec vyhodit jde vždycky (sběrný dvůr)

Tak asi prodat či darovat by to asi šlo. Kdybych byl na vašem místě jistě bych zvažoval jestli starou dejme tomu za 3000 prodat a koupit novou, neboť náklady na obnovení systému nebudou 500 kč..
U nás ve firmě se účtuje montáž 5000 za 1+1
Nevim kolik si bude účtovat vaše firma , ale odhaduji to na tu samou častku cca.
Být vámi tak trubky atd. Plus třeba chráničku pro satelit a pod. do budoucna bych si tam nechal dát a máte jistotu že to nebude problem. Vloni a předloni se lidi mohli po klimatizacích utlouct a výrobci nestíhali. Co bude letos nevim... ale trend je takový .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]