Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřeboval bych poradit. Koupil jsem byt v paneláku, kde jsou staré "papírové" hlavní dveře. Stačí koupit protipožární, nebo si raději připlatit a koupit bezpečnostní?
Vyplatí se rovnou koupit bezpečnostní. Většinou se mění při jednom i zárubně.
Výměny zárubní se obávat nemusíte. Je to celkem čistá práce. V případě, že trváte na použití původních zárubní, tak si umělě omezujete nabídku dvěří a ve výsledku to může vyjít i dráž, než kompletní výměna. Většinou se cena pohybuje mezi 20-30tis.
No to je právě to, zárubně měnít nechci ... Navíc jsem měl včera na bytě firmu, která dodává bezpečnostní dveře a říkal, že nové zárubně nepotřebuji, že je možná instalace do původních. Jediné co mě tak torchu nahání hrůzu je ta cena za bezpečnostní dveře. Chtějí za to 25 tisíc ...
instalace do původních zárubní je možná, ale je to buď a nebo..někdy jsou zárubně tak křivé, že nové dveře v nich vypadají jak pěst na oko..zrovna v paneláku bych ty dveře vyrval okamžitě...v momentě kdy dveře měníte musíte mít podle nové normy odolnost 30min vč. futra.. a ano bezpečnostní požární dveře stojí cca 25tis..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.