Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nové hlavní dveře do bytu

Od: kokoss odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, potřeboval bych poradit. Koupil jsem byt v paneláku, kde jsou staré "papírové" hlavní dveře. Stačí koupit protipožární, nebo si raději připlatit a koupit bezpečnostní?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mytrix*
hodnocení

0x

Vyplatí se rovnou koupit bezpečnostní. Většinou se mění při jednom i zárubně.

doplněno 17.02.17 16:01:

Výměny zárubní se obávat nemusíte. Je to celkem čistá práce. V případě, že trváte na použití původních zárubní, tak si umělě omezujete nabídku dvěří a ve výsledku to může vyjít i dráž, než kompletní výměna. Většinou se cena pohybuje mezi 20-30tis.

prazskejpepik*
hodnocení

0x

oni ty papírové zase nebudou tak papírové, pokud jsou to ty staré panelákové, oproti těm dnešním papírovým. každopádně bezpečnostní dveře znamená komplet i se zárubní kvůli kování zamykání. jinak vchodové protipožární by měli být snad už povinné, pokud se jedná o novou výstavbu

kokoss
hodnocení

No to je právě to, zárubně měnít nechci ... Navíc jsem měl včera na bytě firmu, která dodává bezpečnostní dveře a říkal, že nové zárubně nepotřebuji, že je možná instalace do původních. Jediné co mě tak torchu nahání hrůzu je ta cena za bezpečnostní dveře. Chtějí za to 25 tisíc ...

krtek6*

instalace do původních zárubní je možná, ale je to buď a nebo..někdy jsou zárubně tak křivé, že nové dveře v nich vypadají jak pěst na oko..zrovna v paneláku bych ty dveře vyrval okamžitě...v momentě kdy dveře měníte musíte mít podle nové normy odolnost 30min vč. futra.. a ano bezpečnostní požární dveře stojí cca 25tis..

Jukni na HT dveře za 23000 i s futrama a montáží taky o nich uvažuju
htdvere.cz/...

kokoss
hodnocení

Od kolik se reálně pohybují bezpečnostní dveře?

honzajs122

Viděl jsem i za 17.000, ale počítal bych, že v tomto případě se vyplatí nešetřit

krtek6*
hodnocení

0x

počítej furt +-25táců

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]