Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úspora při zateplení

Od: kaiep* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den.Poprosím o Vaše zkušenosti se zateplením stropů a obvodových stěn u starého RD.Jde mi o % úsporu nákladů na vytápění plynem.Jaká je realita oproti marketingovým heslům ...ušetříte až desítky %.Děkuji za reakce. M.P.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý den.

Otec - starší RD - roční vytápění plynem 50-60tis kč. Výměna oken, zateplení dvou stěn (řadovka), hození pár cm polyše na půdu - roční vytápění nyní 20-30tis Kč.

Návratnost investice 4 roky !

doplněno 16.02.17 07:40:

@bulik - to musí být ooooobrovské IQ ... nebo litr rumu v sobě...

bulik*

To musí být óóóóóóóbrovská otcova řadovka, když v ní otec platil ročně za topení plynem i 60 tisíc !

prazskejpepik*
hodnocení

0x

pokud to bude udělané správně, tak v desítkách procent to bude určitě. někdo mi zrovna říkal, je to u něj čtvrtina. já to nemám změřené, protože to mám zateplené od začátku.

hodnocení

0x

Realita je taková, že opravdu ušetříte až desítky procent energie. V tomto případě to nejsou jen "nereálná marketingová čísla".

jabraka*
hodnocení

0x

Ale rozhodně jen zateplení vnějšího pláště budovy.Nikdy ne zevnitř.

JB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]