Nejste přihlášen/a.
Rád bych se Vás zeptal jestli nevíte v čem je fígl realitkyMaxima, která tvrdí, že prodává byty a domy bez provize. Nevíte v čem je ten její fígl? Nemůže přece prodávatúplně bez provize, to by byl její konec, musí přece generovat nějaký zisk. Nebo si berou provizi ne od prodávající strany ale od nakupujícího? Díky za informaci.
P.S. A pozor! Víte, že při prodeji bytu či domu neplatíte provizi?
Ozvěte se nám a prodejte svoji nemovitost za výhodnou cenu!
A trochu níže menším písmem:
Tato akce se vztahuje pouze na služby realitní kanceláře poskytnuté při prodeji nemovitosti.
Odsud Takže to vypadá, že neplatíte pouze provizi za služby...nebo to mám chápat jinak? Jak se na to díváte vy?
Právě tomu nerozumím. Služby jsou podle mě smlouvy o prodeji, inzerce nemovitosti, notářská úschovna, ale to nejsou služby za provizi. Běžné je, že realitka řekne že si bere 3% provize z prodejní ceny, to chápu, ale služby na prodej nemovitosti? Nechci to u nich na telefonu zjišťovat, aby mě pak měsíc nemasírovali, že musím prodat u nich.
Zdravím, napsáno je to jasně - prodávající neplatí provizi realitní kanceláři. Platí ji kupující a od loňského listopadu ze zákona platí kupující i daň z nabytí nemovitosti. Neznám realitku, která by provizi požadovala po prodávajícím. Snad pokud je uzavřena exkluzivní smlouva na prodej a prodávající si najde kupce sám, pak platí realitce pokutu, ne provizi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.