Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bílení místnosti firmou,je to drahé?

Od: jiskra® odpovědí: 11 změna:

Zdravím,mám naplánovanou nějakou rekonstrukci jedné místnosti. Budeme v té době na horách. Firma,která mi ji bude provádět,mi na dotaz,kolik by stála výmalba místnosti 3x3,5 metrů spočítala tuto práci na 3.500 korun včetně bílé barvy a penetrace ( nevím co to je). Mám na to přistoupit,nebo je to moc. Ještě nikdy jsem malíře nepotřebovala,tak nevím. Děkuji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka*
hodnocení

2x

To odpovídá. Penetrace je nátěr, který zpevní povrch stěny před malováním, či nějakým nátěrem. Barva se nevsakuje, nerovnoměrně nevpíjí a výsledek není flekatý.

Počítejte materiál, práci, úklid, dopravu, a nemusíte vařit kávu, nebo připravovat svačinu.

doplněno 14.02.17 01:07:

Ceny u malířů se odvíjí za metr čtvereční. Je potřeba znát i výšku místnosti, vše vynásobit, a plocha oken a dveří se odečítá. Někdy jsou potřeba i dva nátěry, záleží na použité barvě. Tedy s penetrací celkem tři. Někdy jde práce od ruky, a někdy se musí i škrábat. Takže záleží, jestli tam nemáte na části zdí starou malbu, která bude potřeba oškrábat. Ceny jsou většinou přibližné, odhadem.

14.02.17 00:54
hodnocení

Děkuji.

mp*
hodnocení

0x

To je v relaci. Záleží samozřejmě na kvalitě. Teď jsem téměř předělával byt v paneláku. Tři místnosti jako nové včetně štukování a známý známého si řeknul i s materiálem asi o 15 tis. I s likvidací stropních podhledů a tapet a i několika vrstev barvy. Když jsem viděl, co času na tom strávil, tak mě to připadá přiměřené. Sám bych to dělat nechtěl (to raději usmažím 300 řízků). Samozřejmě hlavně záleží na kvalitě. Od toho se i odvíjí cena.

hodnocení

Děkuji i Vám.

hodnocení

0x

Za místnost 25 m čtverečných, podkrovní místnost se šikmou stěnou, jsmre platili 3500 Kč. Možná, že ceny se odvíjejí i od velikosti města a tedy i výdělků.

malir
hodnocení

0x
já za Komančů chodil malovat na fušky třípokojak za 1500kcs všude valecky bez materiálu.jen tak na okraj

hodnocení

0x

Když je tady otázka o malování, tak se rovnou zeptám - budeme bílit. Teď je tam světlounce žlutý nátěr, problém je, že se odírá. Bude to při bílení problém? Stačí použít jenom barvu nebo se to musí ještě nějak speciálně upravovat před samotným bělením? Penetrování bych se chtěla vyhnout.

malir
pokud se to neloupe můžete bílit hned asi budete muset dvakrát penetrace není nutná! dřív se taky nedělala

Neloupe se, ale barví. I na omak.

malir
tak to vyzkoušejte natřete asi2 metry čtvereční počkejte až to uschne a uvidíte.mi se osvědčil Primalex Polar je otěruvzdorny

radeek
hodnocení

0x
Pokud tuto práci provádí firma pak musí vydělat i na provoz firmy takže 3500kč je adekvátní cena Jinak za místnost jako melouch 2 až 2 500 záleží podle metrů. Většinou když se maluje tak do prvního nátěrů se přidává penetrace a pak se bílý načisto

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]