Nejste přihlášen/a.
Zdravím,mám naplánovanou nějakou rekonstrukci jedné místnosti. Budeme v té době na horách. Firma,která mi ji bude provádět,mi na dotaz,kolik by stála výmalba místnosti 3x3,5 metrů spočítala tuto práci na 3.500 korun včetně bílé barvy a penetrace ( nevím co to je). Mám na to přistoupit,nebo je to moc. Ještě nikdy jsem malíře nepotřebovala,tak nevím. Děkuji.
To odpovídá. Penetrace je nátěr, který zpevní povrch stěny před malováním, či nějakým nátěrem. Barva se nevsakuje, nerovnoměrně nevpíjí a výsledek není flekatý.
Počítejte materiál, práci, úklid, dopravu, a nemusíte vařit kávu, nebo připravovat svačinu.
Ceny u malířů se odvíjí za metr čtvereční. Je potřeba znát i výšku místnosti, vše vynásobit, a plocha oken a dveří se odečítá. Někdy jsou potřeba i dva nátěry, záleží na použité barvě. Tedy s penetrací celkem tři. Někdy jde práce od ruky, a někdy se musí i škrábat. Takže záleží, jestli tam nemáte na části zdí starou malbu, která bude potřeba oškrábat. Ceny jsou většinou přibližné, odhadem.
To je v relaci. Záleží samozřejmě na kvalitě. Teď jsem téměř předělával byt v paneláku. Tři místnosti jako nové včetně štukování a známý známého si řeknul i s materiálem asi o 15 tis. I s likvidací stropních podhledů a tapet a i několika vrstev barvy. Když jsem viděl, co času na tom strávil, tak mě to připadá přiměřené. Sám bych to dělat nechtěl (to raději usmažím 300 řízků). Samozřejmě hlavně záleží na kvalitě. Od toho se i odvíjí cena.
Když je tady otázka o malování, tak se rovnou zeptám - budeme bílit. Teď je tam světlounce žlutý nátěr, problém je, že se odírá. Bude to při bílení problém? Stačí použít jenom barvu nebo se to musí ještě nějak speciálně upravovat před samotným bělením? Penetrování bych se chtěla vyhnout.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.