Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cena práce truhláře

Od: tomasr odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,

měl bych dotaz. Jde mě o relativní poměr ceny práce k ceně materiálu.

Řekněme, že cena materiálu (lamino, kování, ABS hrany) na skříňky bude 10 tisíc. Kolik by měla stát cena práce + montáž? 1,5x tolik, 2x, 3x? Dá se to tak určit?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

0x

nedá se to určit. Každý si cení svoji práci jinak

hodnocení

0x

Nedá se to určit. Každý kování je jiný, takže nějaký je udělaný hned, s jiným se člověk musí více vyhrát.

Prostě, každej to dělá jinak.

hodnocení

0x

Nedá.

Jde o to, že každý výrobek má nějakou pracnost. Není jedno, jestli vyrábíte jednu bednu, nebo 1000 beden, není jedno, jestli zákazník dodá kompletní a použitelnou dokumentaci k výrobku, nebo jestli si ji musí sám výrobce zajistit. Těch faktorů vstupujících do kalkulace je poměrně hodně, stejně tak s montáží - roli hraje připravenost, náročnost, dotupnost montážního místa (přízemí vs. 16. patro) a samozřejmě cena dopravy mábytku a montážních pracovníků, evtl ubytování atd atd.

maara*
hodnocení

0x

Cena ma více proměných .. jaké bude kování, typ dekoru, tloušťka jednotlivých částí .. a také truhlář, každý má jinou cenu. Montáž také závisí na více faktorech, do čeho a jaký způsobem se bude kotvit? jak je velké to co se bude kotvit.

Nic méně, oslovte nějaké truhláře a ten vám udělá zdarma cenovou nabídku včetně materiálu, práce a montáže - a hned víte.

ano
hodnocení

0x

Jen doplním. Cena stejného výrobku bude hodně rozdílná z mnoha důvodů jak je uvedeno výše a dále

- máte-li vlastní truhlárnu ve vlastním domě (neplatíte nájem)

- máte pronajatou truhlárnu

- cena materiálu bude záviset na množství odebraného materiálu nebo pravidelnost dodávek

tomasr
hodnocení

Jasně rozumím, že to není tak snadné, co když to trochu upřesním:).

Materiál zhruba tento (ceny jsem našel s 21% dph na internetu):

LTD 18mm Láva U741 ST9 416,05 Kč / m2 = 2 411,43 Kč / ks
LDTD 18 mm R4223 DUB LINDBERG 210,54 Kč / m2 = 1220,29 Kč / ks
E pracovní deska F275 ST9 Beton tmavý 38mm šš. 600mm (4m) 2 460,66 Kč

5x ABS hrana 1x22 24m 13 Kč / m = 1560 kč
ABS hrana 2x22 7m 15 kč / m = 105 kč
6x Blum 166 Kč / ks = 996 kč
3x úchytka 35 kč / ks = 105 kč
2x výklop Blum aventos HK-S 699 Kč / ks = 1398 Kč

Materiál je naddimenzovaný, desky jsou započítané celé.

Nepočítám spojovací materiál, protože ho nevím.

Dokumentace (bokorysy, půdprysy, nárysy, vše okótované) je zhotovená ode mě.

Doprava po městě

Jde o skříňku s pracovní deskou, horní skříňku, poličku, poličku na kořenky a dvířka ke špajzu ... žádné velké kusy.

Nošení do patra není třeba.

Kotvení do panelu.

Nějakou nabídku mám, jen by mě zajímalo zda je rozumná.

Díky za odpovědi.

Jen se zeptám, co to je ,,6x Blum 166 Kč / ks = 996 kč" To se jedná o NK panty? To jsou ze zlata?
tomasr
hodnocení

Má to být malý pant bržděný, ale cenu jsem hledal já. Teď koukám, že jsem se asi překlik, že cena je max poloviční:).

5x ABS hrana 1x22 24m 13 Kč / m = 1560 kč

počítám dobře, že tam máte 120 metrů hrany?

tomasr
hodnocení

Na podklad (mini obložky) dvířek mi bylo kalkulováno 1x ABS hrana 1x22 24m, tak jsem na každou další věc připočet to samé. Vím, že je to moc, ale raději jsem to předimenzoval. I tak mi výsledná cena, která je 2,5x vyšší než cena materiálu (s vyšším DPH a určitě ne levnější než sežene řemeslník), což mi přijde jako přehnané.

rewak
To je jednoduché. Sežeň si někoho levnějšího, nebo si to udělej sám.
tomasr
hodnocení

Sehnat truhláře není vůbec jednoduché, myslíš že se o to nepokouším? Proto se ptám jaká je cena práce k materiálu.

O udělání sám přemýšlím (zrekonstruhoval jsem skoro celý byt sám), nemám ale vyřešeno jak svépomocí nažehlovat hrany, aby to po čase neslezlo. Sám budu dělat truhlařinu v komoře, ale tam to bude z lamina, který se dá koupit v hobymarketu, kde mi to nařežou i ohraněj, což není tenhle příklad.

Odkud jste? U nás je několik firem, které nařežou, olepí, případně udělají zahloubení pro panty.

Nábytek si pak dělám sám ve sklepě.

tomasr
hodnocení

Jsem z východních čech, vím že tu je ještě dřevotrust. Nevím zda to co píšete tato firma dělá (vím, že nařeže na potřebné rozměry). Nicméně proč jsem do tohoto ještě nešel je fakt, že nemám auto a také třeba v případě těch kousků, na které jsem se ptal jsou potřeba konkrétní dekory (aby to ladilo s linkou:)), které tam nemají.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]