Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím vyčistit plovoučku od štuku a penetrace

Od: jana222® odpovědí: 13 změna:

Dobrý den

Vím že je to moje chyba ale co už je pozdě...Měla jsem si plovoucí podlahu zakrýt a dávat větší pozor ale stalo se.

Zedník mi nově penetroval tahal lepidlo a štukoval jednu místnost.Plovoučku jsme si bohužel nepřikryla.Ač jsem u pána stále byla a snažila se penetraci nebo spadaný štuk či lepidlo hned sbírat nepomohlo to.Musela jsem na 4 hodiny odjet a po příjezdu na podlaze spoušt..(Hamtal v tom jako slon)No říkám si nevadí až odejde zakleknu a uklidím to.

No bohužel už klečím 3 den podlaha prostě nejde vyčistit.Ocet,voda různé přípravky stále je to matné,šedívé,mdlé,flekáte.Vemu kartáč namočím a po uscnhutí zase pořád dokola.Největší šedivost a matnost dělá asi štuk tam kam spadl.

Prosím nevíte co na to použít nebo co se vám osvědčilo.Že už podlaha nebude asi jako dřív jsem smířena ale aspon trochu.

děkuju

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Na štuk existují profi odstraňovače vápna ale zabírá i obyčejný ocet. Co se penetrace týče to bude horší. Většinou jde o akrylátový základ který je pružný a drží velmi pevně i na tak hladkém povrchu jako je třeba sklo. Nesnáší ale horkou vodu. Jen při mytí hořkou vodou bacha aby se nedostala do spár plovoučky. Tam by narušila ochranný film, podlaha by pak lehko nasákla a vzdula se.
hodnocení

Díky.no těch kapek po penetraci není moc to tak nevadí.Ale stále takové ty bílé šmouhy po štuku to je hrůza.No ocet nic moc.Asi trochu pomůže ale ta podlaha je taková suchá,bělavá, hladová...Nebo čím to teda zase oživit.

pohanka*

No tak ji dejte napapat. To neexistují žádné oleje, vosky na plovoučky? Se včelím voskem, arganovým olejem, pomerančový olej, čistič s leskem pro laminátové podlahy.

Na kousku schovaném za pohovkou zkuste potřít kůží se sádlem *smich*, co to udělá. Bez záruky.

hodnocení

0x

Zřejmě jako vždy-někdo zde naběhl rádoby řemeslníkovi!

Skutečný řemeslník sám překryje podlahu,dále by nepoužil lepidlo a pak štuk a na závěr po sobě ještě uklidí!

Štuk mechanicky odstranit,pak umýt jarovou vodou-zůstali-li šmouhy pak ocet.Osobně si nejprve umeju ruce octem a pak teprve mýdlo.Vápno totiž neutralizuje mýdlo a ocet jako kyselina vápno .Zaschlá penetrace? Nevím asi oškrábat a drhnout a drhnout!Většinou nechává i stopy na skle!

hodnocení

¨Všem děkuju.Čekala jsem že se tu objeví nějaký ŠPIČKOVÝ bezchybný řemeslník jako pan Diesel a začne kázat jak lepidlo a štuk je straaašně špatně a někdo si naběhl.Uplně zbožnuju řemeslníky co oni vše dělají nejlíp a ostaní všechno špatně..A přitom to vůbec nebylo předmětem otázky.Ale pak mi pan Diesel přece jen poradil ocet/jar za to mu děkuji i když to už jsem dávno dělala a moc to nepomohlo.

Jinač pane Diesel už mimo soutěž.. mě by zajímalo jak Vy jako špička by jste problém řešil Vy.

Starší dům rákosové stropy popraskané až do fabionů.Všechny místnosti už celkem 4 kde jsem postupně nechala stropy natáhnout lepidlo/perlinka/štuk(samozřejmě je to moooc špatně) dodnes drží ! bez jediné prasklinky.První místnost která byla takto dělaná už má 12 let a nikde není jediná nitka prasknutí.Jednu místnost nějaký mistr navrhl jen přeštukovat bez lepidla a prasklinky se objevili.

Takže jestli jsem si naběhla nebo ne to nevím ale s touto "špatnout" metodou jsem velmi spokojena.Drží to, už to nepraská,jednoduché řešení,rychlé řešení učel prasklinek stropu to plní 100%.

I když tu taky byl mistr co by nejradši zboural dům,vyboural stropy,cpal sádrokartony atd a děla z toho moderní vilu...Děkuju.

Na praskliny metodu lepidlo,perlinka,štuk nedám dopustit.

Ale ráda si nechám poradit až budu dělat zase další místnost jak postupujete Vy.Třeba to tak udělám.

Kolega vám napsal, že to nejde, že to bude vždy vidět, ale že se můžete pokusit... způsob čištění uvedl pro nezaschlá místa.

Berte to jako ponaučení pro příště, do místnosti si kupte koberec zátěžák, a v dalších místnostech rozlošte kvalitní folii a papír. Nebo ještě před zaschnutím vše řádně omyjte dle návodu.

Problém není v řadách rádců, problém je, že chcete zachránit dinosaury - už je pozdě.

doplněno 14.02.17 11:16:

Ony jsou opravdu jen možnosti - časem se ohledí, překryjtete kobercem nebo přetřete celou podlahu...

To přetření podlahy je v závislosti na materiálu - takže pokud je to plovoučka za pár korun z OBI, nemá smysl řešit a levnější bude koupit novou...

Dražší a kvalitnější plovoučky z reálného dřeva se dají vybrousit a přelakovat jako parkety... Bohužel, je to velmi pracné a nákladné... Já podobný problém jednou řešil - prostě jsem koupil za pár stovek zátěžový koberec a bylo opraveno.

hodnocení

I Vám děkuju.Že to byla moje chyba a že jsem docela draze zaplatila to vím.I to píšu v uvodním příspěvku.Jsem ponaučena.Dinosaury zachranovat nehodlám.Jen jsem myslela že někdo poradí nějakou vychytávkou aby to alespon trochu vypadalo.Že to bude problém jsem čekala ale tohle.Prostě jar,ocet a různá čistítka nefungují.Ale nevadí už se smiřuji.

Ted do místnosti zasvítilo slunce a když to vidím tak mám chut jít pro krumpáč a...

především pokud bych do něčeho takového šel-tak si podlahu a vše co by šlo znehodnotit padající maltou,odstřikující penetrací kapkami vopdy při točení štuku atd bych si důkladně přikryl,materiálů na toto je vskztku velmo mnoho,od krycí mokrotenové folie,přes různé papíry v rolích,rouna až po staré vyřazené koberce.A především řeknu vždy své ,ale zákazník má vždy konečné slovo.Buďto udělám dle jeho názoru nebo odejdu a musí sehnat jiného!

krtek6*

Kolega DIesel řekl tak jak to má být...řemeslník co u práce neuvažuje a nebere ohled na ostatní lidi nebo věci je hovado a ne řemeslník...i když jste podlahu neměla zakrytou vy, divím se, že ho to nenapadlo z vlastní vůle...podlahu bych mu nechal zaplatit a vůbec bych se tu neptal na to jak to vyčistit... pokud si objednám řemeslníka do domu a není předem ujednáno jinak...je součástí ceny práce řemeslníka manipulace s materiálem, nářadí pro provádění, zakrývání ploch, které by mohl zničit nebo poškodit, práce samotná a HLAVNĚ! OPAKUJI HLAVNĚ! UKLID PO VLASTNÍ ČINNOSTI!...na tohle se zapomíná a pak si lidi stěžují...

hodnocení

Pane Krtku ale co ted?Neuražte se proč mi to vlastně píšete? To už ted není podstatné je pozdě a já to vím.Ano máte pravdu Vy i Diesel.Zanedbala jsem to,nedávala jsme pozor atd..prostě moje chyba a řemeslník "prase".Ale já hlavně myslela že zakleknu máknu si vyčistím a hotovo.Nemohla jsem předpokládat že na té plovoučce to bude nenávratný problém.Ale moje otázka nezněla zda jsem udělala chybu nebo ne? Nebo jaký to byl řemeslník.

Moje otázka zněla jak to alespon trochu vyčisit.Odpovím si sama.Nijak ! Prostě to nejde.Jsem s tím smířena.

I tak Vám děkuji za odpoved.Máte pravdu.

pohanka*

Jani, přeneste se přes to. Spíše se divím, že hážete flintu do žita a nereagujete na moji radu, zaleštit podlahu nějakým olejem, nebo leštidlem. Troufám si tvrdit, že co nevyčistil ocet, tak povrchový lesk srovná. Pokud nevadí chvilka klouzání. Já mám parkety přikryté kobercem, kvůli teplu. Ale po malování se vždy parkety umývaly vodou s tím octem a pastovaly. Na chodbě mám ošetřené lakem.

Nebojte se toho a myslím, že investice do konzervačního přípravku bude nižší, než nová podlaha. Penetrace je držák. Pokud Vám zbyl nějaký kousek od lamina, kápněte na něj penetraci a nechte zaschnout. Za 5-14 dní to zkuste seškrábnout nožem, jestli nenarušíte povrch. Pokud máte v okolí drogerii Teta /top?/ optejte se i tam. Třeba v Praze ve Zlatnické ulici jsou /kdysi byli/ velmi zdatní poradci ohledně chemie.

Též zkonzultujte třeba po telefonu firmu specializující se na podlahy - parkety Bona. Vyrábí čistič na podlahy a olej na podlahy. Je to sice dražší, ale velmi kvalitní firma, spolupracovali jsme s nimi v bývalém zaměstnání před 10ti lety.

blankah
hodnocení

0x

Vitezstvi! Pote, co jsem prosla snad vsechny ceske webky, kde se o skvrnach po penetraci mluvi s nevalnymi vysledky, jsem presedlala na anglictinu (prece jen vic lidi mluvi AJ nez cesky) a nasla! Funguje, snadno a rychle. Skvrny nastrikat WD-40, je to lubrikant na bazi silikonu, nechat pusobit par minut, vytrit kouskem vaty namocenym v technickem lihu. Vytirala jsem jemne, a obcas skvrne pomohla nehtem, mam totiz na plovoucce texturu, a fleky se krasne slouply. Nejen penetrace, ale i stare flicky od nateru okenniho ramu cernou barvu. Lih zmekcuje, ale zaroven vysusuje, tak pote pouzit nejaky polish, kdyby zustal vysuseny flek. Pripadam si jako Edison, mam z tohohle objevu obrovskou radost. jeste jsem se docetla, ze WD-40 take odstranuje zvykacku a lepidlo po nalepkach. A smrdi minimalne!

ivanv

Odzkoušeno na rámech plastových oken, které mají strukturu a podařilo se zašpinit penetrací - funguje! Děkuji!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]