Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
rozhodli jsme se na stávající komín napojit malá krbová kamna (cca 6kW) Problém je ten, že vstup kouřovodu do komína je 20cm od stropu. Strop máme polepený polystyrenovými čtverci. Vadí to? Čím bychom mohli nahradit tu jednu kazetu polystyrenu, aby to bylo teplotně odolnější, ale přesi jen trochu vzhledné?
Díky za rady.
Dana
zkuste si udělat sádrový odlitek polystyrenového čtverce ,je to sice trochu pracnější ale né nemožné akorát se to musí dělat na dvakrát ,nejdříve negativ a pak positiv ,do sádry je dobré přidat síťku která se používá pod omítky(ne a ne si vzpomenout na jméno )
To je zajímavý nápad. A nevíte do jaké vzdálenosti od toho kouřovodu nesmí být ten polystyren použit? Jestli se jedná o čtverec přímo nad trubkou a nebo jestli tam nesmí být i nějaké okolní čtverce polystyrenu. (Netuším, do jaké vzdálenosti kouřovod sálá, aby byl polysteren ohrožen (Jak se psalo výše, tuším, že by měl snést teplotu 60-70°C)) A ten sádrový čtverec by myslíte držel je přilepený lepidlem?
Díky, Danča
Vadí to. Určitě dosáhnete teploty nad 60-70°C.
Definujte co je vzhledné.
Můžete použít: obraz na strop, SDK čtverec s malbou od dětí, nebo vnoučat, použít nakroněné zrcadlo.
Právě mě napadl jen kus nějaké plechu - coz by asi opravdu pěkné nebylo. O čtverci ze sádrokartonu by se dalo uvažovat. Když píšete zrcadlo, to by se asi dalo použít i sklo, že? Nenapadá mě ale jak ho na strop připevnit. Jedná se o roh místnnosti. Jak píšete obraz na strop - co si pod tím mám představit?
Danča
představte si nějaký obraz, a dekorativně si ho nainstalujte zvláštně do rohu...
doplněno 17.09.09 13:51:...ale vzhledně!
To si moc dobře nedovedu představit, ale díky ta tip. A jak velká oblast musí být okolo té trubky bez polystarenu? Stačí jen kazeta přímo nad, nebo do jaké vzdálenosti bude ten kouřovod sálat?
Danuško, ale já nevím jak hodně budete topit!
doplněno 17.09.09 15:32:když budete napodobovat kazetu, bude to vidět jako nepodařená napodobenina. Pokud tak dáte "cosi" výrazného, uměleckého, příšernně hezkého hezky příšerného, tak to bude OK.
Třeba zmíněné zrcadlo, zavěsit šikmo doplnit třeba proužky keramické dlaždby a mnoho desítek jiných nápadů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.