Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zakrytí panelákové stěny z hobry

Od: verunka* odpovědí: 5 změna:

Po vybourání umakartového jádra, vč. vestavěné skříně vznikl prostor cca 55 cm široký a 260 cm vysoký. Nejde to zakrýt sádrokartonem, protože je to křivé. Paneláková zeď je z hobry (nebo něco obdobného). Napadá nás tento prostor zakrýt nějakým dřevem (překližkou) a olištovat. Potřebuji poradit, jestli je to tak správné, nebo jestli mi navrhnete něco jiného. Díky.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Proč by nešla křivá zeď zakrýt sádrokartonem?

lll*
hodnocení

0x

Dělalo se to tak, hobra, rabicka, omítka. Zakrýt samozřejmě sádrošem, čím jiným? Nebo jestli jde o ubrání 3,5 cm prostoru tak to okopat a srovnat novou omítkou.

hodnocení

0x

Trochu nerozumím otázce. Proč to nejde zakrýt sádrokartonem, ale dřevem ano?

Hobru mám na zdi v ložnici. Dvě vrstvy, nastřílené hřeby do panelu. Je to chladná zeď, ze sundavání hobry jsem měl strach. Nalepil jsem tam sádrokarton (na tu hobru) - stavebním lepidlem, pojistil to vruty. Drží. Křivou zeď jsem srovnal taky (cca 2cm/1m). Podlepeno klínky řezanými ze sádrokartonu, přilepeno, přišroubováno, drží, víc než 15 let.

doplněno 13.02.17 09:13:

@babkazov: Asi myslíte obkladové panely. Lisované zbytky dřevní hmoty polepené papírem s imitací dřeva. Nebrat. Odolnost proti otěru = 0, omyvatelnost špatná.

hodnocení

0x

V OBI jsem viděla, nevím jak to správně říci, hodně dlouhé jakoby desky se zářezy po stranách, aby se daly zapasovat do sebe. Byly nejen dřevěné, ale i z jiných materiálů a v několika barvách. Takové jako velmi šikovné obklady. Běžte se kouknout, co nabízí takové a podobné obchody. Neřešte to jen u pc.

enias*
hodnocení

0x

Taky bych to řešila tím sádrokartonem, je přece jedno jestli je zeď křivá, taky jsme měli v paneláku křivé zdi, no tak se deska taky uřezala křivo, stejně i ten dřevěný obklad se dá uřezat křivě. Já si to neumím s tou horbou dost dobře představit, ještě jsem to neviděla, tak ještě mě napadá takový jakoby papír, no něco mezi papírem a dřevotřískou, je to otíratelné a mají to třeba v Hornbachu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]