Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Osazeni ocelove zarubne

Od: more07* odpovědí: 6 změna:

Dobry den,potrebuji pomoc,osadit ocelovou zaruben do sadrokartonovy pricky,tzn:nasroubovat se srouby tex profil do zarubnovych priponek jak jsou z boku,kamara me dal srouby pry mam nasroubovat 2 sroubky do kazde priponky u ocel.zarubni,pry jsou s vrtacem.ME TO NEJDE...,neda se ten plech prosroubovat musel byh si to predvrtat vrtackem do plechu? mam postavenou konstrukci chybi mi osadit zarubne ,muzu zaruben s profilem zapenit montazni penou?samozdrejme bych dal rozpery aby se nestahli nejaky urizle prkynka,mate nekdo stim skusenost jak je osadit?prosim poradte mi jak?dekuju moc za odpovedi.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

V návodu od Rigips se píše pomocí šroubů do plechu min. pr.3,9 mm (např. typ 421 LB pr.4,2 x 13 mm)
rigips.cz/...

str. 58

Já pomocí TEX šroubů přichycoval napínací dráty do ocelových soch a ty měli aspoň 2mm stěnu. Takže to musí jít. Je třeba pořádně zatlačit, jinak to moc nevrtá.

S tou pěnou opatrně, pokud nemá kam expandovat, má velkou sílu.

more07*
hodnocení

Dekuju za odpoved,ja vim ze pena ma silu,prominte pisi z mobilu(carky a hacky)a blbne mi -:),je preci pena nizkoexpanzni?

No a stemi srouby jsem to skousel do zarubni provrtat a tlacim jak tlacim nejde to,nemuzu pri osazovani si snimi hybat a trast snimi tak to bych tam ty dvere snad ani nenasadil jak by to bylo krive,profil stim projedu ale to musim tlacit a udelat si tzv.dirku z malym vrtackem do zeleza to mi slo i kdyz az na 3!pokus ale do zarubni jak mate z boku ty priponky ne a ne to provrtat,asi mam blby srouby nebo nevim co...dekuju za odpoved

hodnocení

0x

Tak vypadají šrouby TEX... tento typ byste měl použít...

more07*
hodnocení

ano,tyto mam tex srouby mam.nevim ale ta priponka u zarubni mi projet srobem nejde to bych to musel predvrtat malym vrtackem do zeleza asi,ja to chci zapenit dokola penou ty zarubne k profilu jako se delaj oblozky ale bylo by dobry je chytit i sroubem tex,vite kdyz na srouby tlacim abych projel jak profil i zarubnovou priponku rozhodim si vyvazene dvere vodovahou a muzu od znova...,kdyby to byl jeden sroub budiz ale na kazdou priponku mam dle dopuruceni nasroubovat 2.sroubku cili na jedne strane zarubni mate 3.priponky a druhe taky celkem 6.priponek to je 12.sroubku na zaruben,jak me se to povede aby to bylo i vyvazene to nevim kdyz na to tlacim a ne a ne projet a opravdu tyto srouby mam.. dekuju

prazskejpepik*
hodnocení

0x

zapěnovat a pak ořezávat pečlivě pěnu, aby šel zastrčit SDK za lem futra? tak do toho bych nešel. klidně předvrtat, to bude čistá práce

hodnocení

0x

Nízkoexpanzní pěnu, futra usadit, opatrně vyklínkovat v rozích nahoře a z boku a dole v rohu z boku tak aby se futra nebortila. Futra rozepřít na dvou místech a bodově fouknout nízkoexpanzní pěnou v těchto místech a v rozích.

Až chytne pěna, můžete si hrát s předvrtáváním dírek a potom dopěnit zbytek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]