Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uchycení zrcadla na zeď

Od: asde odpovědí: 13 změna:

Ahoj, mám zrcadlo bez uchycení o rozměrech 40x30 a potřeboval bych ho pověsit na zeď. Zrcadlo bude na chalupě, kde jsou výkyvy teplot (o víkendech po roztopení hodně přes 20, jinak před týden i okolo nuly) a původní se poškodilo.

Napadla mě oboustranná lepící páska, ale pokud bude potřeba zrcadlo za nějaký čas znovu měnit, tak asi bude problém ho sundat bez poškození zdi. Dále mě napadla sololitová deska, která by se tou páskou nalepila na zrcadlo a přidělal bych na ní háčky na obrazy a pověsil na vruty v hmoždinkách. Lepidlo typu mamut se mi kvůli tomu nechce kupovat, zbytek bych teď nevyužil a stejně bych při výměně asi poškodil zeď, stejně jako u té pásky.

Máte nějaký lepší tip?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

3x

Na stěnu přišroubovat dvě lišty s drážkou a zrcadlo jenom zasunout.

hodnocení

1x

Lze to řešit nákupem fotorámečku a místo skla do něho vložit zrcadlo. Rámečky jsou už upraveny pro svislé či vodorovné zavěšení za jeden bod.

fajneapekne.cz/...

nebo

eva.cz/...

Uchycení zrcadla na zeď
Uchycení zrcadla na zeď #2

hodnocení

1x

Pro tyto účely je vhodné toto.

biano.cz/...

Pokud se zrcadlo dobře odmastí, drží to fest. Pak stačí jen hmoždinka a skobička.

Podobný úchyt (s dvěma očkama) se dodává i s novým zrcadlem. Alespoň u dvou co jsem kupoval jsem ho měl.

krtek6*
hodnocení

0x

mě kdysi napadlo řešení na magnet :) vyvrtat díru jako na hmoždinku, osadit do ní vrut s metrickou hlavou a na tu hlavu navařit magnet ten samý magnet přidělat ze zadu na zrcadlo. pak by bydlo zrcadlo i demontovatelné :)

Už jste někdy zkoušel vařit magnet? Jak přiděláte magnet na zrcadlo? I kdyby se Vám to povedlo, podle Vašeho návodu by bylo zrcadlo minimálně centimetr od zdi. Nehledě na to, že by poškození zdi bylo mnohem větší, než při přilepení čímkoliv.

hodnocení

0x
Co udělat ze dřeva rámeček vsadit do něj zrcadlo a šup na zed

hoststary*
hodnocení

0x

Asi bude nejvhodnější, jak už tu psal předchozí rádce dabel, pěkný klasický dřevěný rámeček, nechat si zrcadlo zarámovat, nahoru na rámeček normálně skobku nebo kroužek a pověsit na chalupě na skobu do zdi.

Navíc dole přilepit nebo mezi rám a zeď zastrčit tenký špalíček nebo kousek asi 3-5 mm silné lepenky, aby se zrcalo trošku odstrčilo od stěny a nedotýkalo se přímo zdi. To se dělá v nepravidelně vytápěných mísnostech s velkými rozdíly teplot a vlhkosti i s obrazy, aby nezvlhly, nekroutily se a neplesnivěly.

figurek*
hodnocení

0x

já bych Mamuta klidně použil. Dostanete ho i v malé tubě. No ale řekl bych, že lepší varianta než Mamut, je Rex.

prazskejpepik*
hodnocení

0x

přilepit na zrcadlo uchycení a pověsit. sice je to pořád o nějakém dobrém lepidle.

jabraka*
hodnocení

0x

Zrcadlo je na stěně přidrženo vruty s plastovou podložkou,ta je nakonec přikryta kovovou ozdobnou čepičkou

Uchycení zrcadla na zeď #3
Uchycení zrcadla na zeď #4

hodnocení

0x

Stačí po obvodě a křížem krážen nanést silikon a připlácnout na zed,případně několikrát omýt malbu. Cvilku přitlačit a je hotovo. Lepi jsem tak zrcadla daleko větších rozměrů v kadeřnictví.--))

Pozor, takto ne. Silikon jak vysychá, se smršťuje. Dochází pak k prasklinám v zrcadle.

Správně je nanést silikon bodově v nějakém rozumném rastru. Pak k praskání nedochází.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]