Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám zrcadlo bez uchycení o rozměrech 40x30 a potřeboval bych ho pověsit na zeď. Zrcadlo bude na chalupě, kde jsou výkyvy teplot (o víkendech po roztopení hodně přes 20, jinak před týden i okolo nuly) a původní se poškodilo.
Napadla mě oboustranná lepící páska, ale pokud bude potřeba zrcadlo za nějaký čas znovu měnit, tak asi bude problém ho sundat bez poškození zdi. Dále mě napadla sololitová deska, která by se tou páskou nalepila na zrcadlo a přidělal bych na ní háčky na obrazy a pověsil na vruty v hmoždinkách. Lepidlo typu mamut se mi kvůli tomu nechce kupovat, zbytek bych teď nevyužil a stejně bych při výměně asi poškodil zeď, stejně jako u té pásky.
Máte nějaký lepší tip?
Pro tyto účely je vhodné toto.
Pokud se zrcadlo dobře odmastí, drží to fest. Pak stačí jen hmoždinka a skobička.
Podobný úchyt (s dvěma očkama) se dodává i s novým zrcadlem. Alespoň u dvou co jsem kupoval jsem ho měl.
mě kdysi napadlo řešení na magnet vyvrtat díru jako na hmoždinku, osadit do ní vrut s metrickou hlavou a na tu hlavu navařit magnet ten samý magnet přidělat ze zadu na zrcadlo. pak by bydlo zrcadlo i demontovatelné
Asi bude nejvhodnější, jak už tu psal předchozí rádce dabel, pěkný klasický dřevěný rámeček, nechat si zrcadlo zarámovat, nahoru na rámeček normálně skobku nebo kroužek a pověsit na chalupě na skobu do zdi.
Navíc dole přilepit nebo mezi rám a zeď zastrčit tenký špalíček nebo kousek asi 3-5 mm silné lepenky, aby se zrcalo trošku odstrčilo od stěny a nedotýkalo se přímo zdi. To se dělá v nepravidelně vytápěných mísnostech s velkými rozdíly teplot a vlhkosti i s obrazy, aby nezvlhly, nekroutily se a neplesnivěly.
Stačí po obvodě a křížem krážen nanést silikon a připlácnout na zed,případně několikrát omýt malbu. Cvilku přitlačit a je hotovo. Lepi jsem tak zrcadla daleko větších rozměrů v kadeřnictví.--))
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.