Nejste přihlášen/a.
Zdravím, při rekontrukci bytu zazdívám průchod mezi ložnicí a pokojem a chtěl bych jej zadělat Ytongem (viz foto). Poradíte někdo, zda můžu položit Ytong normálně na dřevěné trámy pod parketama? Případně položit nějakou izolaci a první řadu ytongu přikotvit elkama do podlahy? Nebude se Ytong hýbat? Mám ytongy přidělávat elkama i ke zdi? Přemýšlím o "ukotvení" PUR pěnou a zatáhnutí perlinkou, aby mi nepopraskala omítka...díky moc za radu
Nic vám nebrání zazdít to Ytongem přímo na to dřevo, ale doporučuju zasekat kapsy. Osobně bych volil raděni sádrokarton pro pohodlnost a snodnou montáž bez použití vody. Na SDK není potřeba už žádný štuk a není z toho takový nepořádek.
doplněno 16.09.09 10:20:Při zdění z Ytongu nemusíte dávat na podlahu žádnou izolaci
Taky jsem nad SDK přemýšlel, zvlášť, že bych prostor využil na police, ale bojím se, že bude přes sádroš procházet mnohem více hluku uvažoval jsem, že bych na U profily namontoval SDK a mezi ně dal nějakou protihlukovou fólii...
Naprosto souhlasím s Jiříkem, páč SDK je levnější, snažší. Pokud dáte do příčky vatu (ORSÍK) dosáhnete lepších kvalit, nežli Ytong.
protihlukovou golii jse myslel jakou? Profil UW se opravdu používá při zdění Ytongu. I když zasekáte Ytong do zdi, tepelná roztažnost různých materiálu způsobí mikrotrhliny, ale ty opravíte příští malování.
samozřejmě jsem myslel nějakou protihlukovou vatu, např. ISOVER, ale ORSÍK bude na hluk asi ještě lepší...nakonec jste mě přesvědčili a půjdu do SDK díky moc za rady
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.