Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mosaz

Od: judith* odpovědí: 7 změna:
*nevi*Mohl byste, prosím, někdo vysvětlit jak vyčistit mosazný hmoždíř? Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Klasická cesta:30g desetiprocentího čpavku,15g křídy a 50g vody.Tuhle směs nanášet nejlíp flanelem na hmoždíř a potítat.Po vyčištění nasucho přeleštit.Ale dá se to zmáknout i zubní pastou,pak vopláchnout a zas nasucho přeleštit.

judith*
hodnocení

Děkuji za pomoc.;)
Velmi dobře to jde i volně dostupným a levným přípravkem s názvem Sidol. Jinak postup čištění je stejný. Čistil jsem ho s tím tak před třemi roky a je stále v super stavu.
Jasně,bejval bych ho tam i připsal,ale von smrdí a tak sem ho vypustil.Co kdyby se v tom hmoždíři mělo eště hmoždit něco k jídlu?Nebylo to z dotazu moc jasný ;)
Víš, on právě smrdí protože je tam ten čpavek, který máš ve svém postupu *smich*

Víš,voni tam smrděj hlavně mastný složky,který se opláchnutim nebo otřenim odstranit hned tak nedaj. Nemám sice v ruce tubu Sidolu,ale sem přesvěčenej,že je na ní upozornění,že pasta neni vhodná pro ošetření ploch,kerý přijdou do přímýho styku s potravinama.Samotnej čpavek v koncentraci,o kerý sem psal,je velmi slabej a pach po opláchnutí nebo řádném otření zmizí.Tak to eště teda upřesnim:Sidol jo,pokud to neni na nádobí v kerym se připravuje jídlo.

šťastná*
hodnocení

0x
Já používám směs soli a citrónové šťávy. Nanáším hadříkem. Nakonec omyju teplou vodou a vyleštím flanelovým hadříkem. Na vroubky používám odložený zubní kartáček. S výsledkem jsem spokojená.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]