Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
rekonstruuji byt v paneláku, vzhledem k tomu, že byt byl v původním stavu, muselo se přistoupit i na omýtky. Předběžně se jednalo o cca. 175m2 omýtek, které se měly oškrabat (malba), napenetrovat, perlinka, štuk (omlouvám se, jestli jsem neuvedl vše, nejsem stavař). Předběžná cena těchto prací byla vyčíslena na 50 tisíc. Teď když jsou tyto práce ve filnále, tak mi bylo sděleno, že se určitá část (viděl jsem) musela oškrabat až na panel. Cena tím vzrostla na 62 tisíc. Zajímalo by mě Váš názor, zda je to normální cena nebo přemrštěná?
Dobrý den,
nechtěl bych se vyjadřovat k ceně, zda je to drahé či nikoliv. To se nikdy nedá takto napsat, protože k tomu není dostatek informací. Ovšem každé navýšení ceny by mělo být domluveno dopředu, v době kdy se o něm rozhoduje. Nikoliv až když už je hotovo. Pokud jste měli jasně domluvenou cenu, měla by platit i po dokončení prací.
S pozdravem,
Jiří Vrzal, PANELREKO, s.r.o.
zkontrolujte si to tady - cenikyremesel.cz/... - ,jen letmo mi to vyšlo na 39tkč bez materiálu...
A jak se to děla dnes? Já do toho vážně nevidím ...
Přesněji mám od zhotovilete napsané: odstranění staré malby, penetrace, tmel, tkanina, štuk
Osobně opravuji štuky v panelácích takto : co nedrží - oškrábe se i z výmalbou,pže jak písnul Jabraka, formy na panely byly pro snazší "vyloupnutí" hotového panelu imporgnovány FERMEŽÍ ,nikoliv silikonovým olejem (teda alespoň paneláky do 90 roku ale i pak jsme na bednění používali ekologickou fermež) pak vše z penetruji Duvilaxem (výr.Duslo Šala)asi tak 1:5-10 a ihned natahuji štuk, žádná perlinka,žádné lepidlo nic mimo štuk-maximálně po zatvrdnutí první vrstvy natáhnu ještě druhou vrstvu.jen tak pro formu -jestli jsem se nespletl tak potřebujete 20 pytlů štuku po 30kg za cca 2900kč!
Osobně opravuji štuky v panelácích takto : co nedrží - oškrábe se i z výmalbou,pže jak písnul Jabraka, formy na panely byly pro snazší "vyloupnutí" hotového panelu imporgnovány FERMEŽÍ ,nikoliv silikonovým olejem (teda alespoň paneláky do 90 roku ale i pak jsme na bednění používali ekologickou fermež) pak vše z penetruji Duvilaxem (výr.Duslo Šala)asi tak 1:5-10 a ihned natahuji štuk, žádná perlinka,žádné lepidlo nic mimo štuk-maximálně po zatvrdnutí první vrstvy natáhnu ještě druhou vrstvu.jen tak pro formu -jestli jsem se nespletl tak potřebujete 20 pytlů štuku po 30kg za cca 2900kč!
Počítal jsem štuk jemný vnitřní Cemix 033 !
Při rekonstrukci stěn se odstraní jen ty omítky,které samy odpadávají od panelu.Nikde ale není zaručeno,že když nedržely původní omítky,tak že budou držet nové.Panely byly vyráběny litím do forem,natřených silikonovým olejem,který leckde na panelu zůstal.Takže to,co drží , nechej tak.Pokud omítka od panelu odpadává,špachtlí odstraň,panel omyj saponátem a vysprav stavebním flexibilním lepidlem.Po zatvrdnutí stačí bez penetrace opravená místa doopravit finální stěrkou.Po zaschnutí a přebroušení lze vymalovat.Já osobně používám pro konečnou úpravu tapety.Dekorační možnosti tapet jsou nedostižné běžnými zednickými technikami.
JABRAKA
manas, jelikož nejste znalý, skočil jste na lep firmě.
Oškrábe se malba, omyje se stěna, navlhčí, nebo penetrace a štuk. Pokud je nějak poškozena omítka, řeší se to dle poškození.
Jsou lidí, co tahají perlinku všude.
Já koukám sem:
no co se týče ceny to vám můžu odpovědět já jakožto stavební rozpočtář.. 50tis: 175m2= 285,- m2 je teda k***rva drahé. Někdo vás chce silně natáhnout Nedalo mi to a dal jsem si požadované práce (i za předpokladu, že byste trval na té perlince, která jak vám tu kolegové správně radí je zbytečná) do kalkulačky a vyšlo mi (podotýkám, že to mám vč.režií a zisku) 193,-/m2 . A to počítám chlapa za 130,- na hodinu a kvalitní štuk od Cemixu což je teda značka. Čili 175m2 za 33.775,- (vč.15% DPH)
za 285,- máte kompletní skladbu stěny. Špric, hrubá, štuk, penetrace a ještě vymalovaný
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.