Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dvakrát jsem nezaplatila zálohu na plyn a na elektriku, oboje máme od rwe(inogi), nebylo to za sebou, jednou cca před třemi měsíci a podruhé minulý, měsíc, dnes došla upomínka, že když do 15. dlužnou částku neuhradíme tak nás odstřihnou.. Manžel přišel o práci z minulé nedostal poslední dvě výplaty(sice to řešíme, ale zřejmě bez úspěchu), nyní práci již má, ale výplatu bude mít až příští měsíc, z mého příjmu, platíme ještě dost vysokou hypotéku, a máme dvě děti, ptostě to do 15. zřejmě nestihneme uhradit... akorát zaplatím zálohy, které máme tento měsíc platit... Když jsem tam volala řekli, že to mají nastaveno vše elektronicky, že to řešit posunutím splátky nejde... Nemáte někdo nějakou zkušenost? Děkuji
Tyto záležitosti doporučuji řešit osobně s potřebnými podklady (telefonicky se s dodavateli energií moc nedohodne). Zjistěte si, který den má RWE delší hodiny pro veřejnost a zajděte tam i s manželem.
Vezměte s sebou podklady z minulého zaměstnání (aby bylo vidět, že zaměstnavatel nezaplatil za práci) a novou pracovní smlouvu.
Jak to vypadá v novém zaměstnání? Nezaplatil by zaměstnavatel jednorázově mimořádnou zálohu?
Normální člověk sáhne do zálohy, kterou má právě pro tyto případy. Pokud jste zálohu nebyli schopni vytvořit, je něco špatně, pravděpodobně si žijete nad poměry (nízký příjem X vysoké výdaje). Oslovte příbuzné, ať vám vypomohou, i když je pravděpodobné, že za stávající situace nebudete schopni jim to vrátit. Vyhýbejte se známým cestám kreditka -> nesplácení, sankční pokuty -> nebankovní společnost -> nesplácení, sankční pokuty -> nesplatitelná částka, zpoplatnění hypotéky, exekuce.
Dobrý den, bohužel naše záloha byla již vyčerpána, v září jsme dceři platily jazykovou školu cca 25000,-, jak jsem psala naše špatná fin,situace trvala tři měsíce za tu dobu jsme vyčerpali zbytek,nemyslím, že by to byla nějaká malá záloha,takže si myslím, že jsem normální lidé, jinak jsem se neptala na to jakým způsobem mám hospodařit, ptala jsem se na to jestli má někdo zkušenost s odpojení dodávky po dvou neuhrazených záloháh, možná jsem otázku špatně formulovala a byla špatně pochopena... Nicméně jsme dluh již uhradili, manžel klekl na býv.zamestnavatele a vrátil mu menší částku co mu dluží, na výplatách...
Jedná se pouze o tenhle měsíc, příští měsíc s manželovou výplatou, už to řešit nebudeme muset, momentálně to jen z mého příjmu už nevyjde, jak jsem psala platíme ještě hypotéku, dvě děti (školka, obědy, jízdné atd atd), bohužel nemyslela jsem,že když jste oficiálně zaměstnaný, že k tomuhle dojde , nicméně, ještě určitě zajedeme osobně na pobočku...
Jinak jsme vždy přesně platily zálohy v termínu, nikdy se nám tohle nestalo, nejsme žádní neplatiči , po dvou zálohách jsem netušila,že hned ostřihnou a nejedná se o žádné desetitíce...
Jak píše ,,satak,,
Pokud topíte plynem, tak je nejdůležitější nyní mít doma teplo, svítit, zajistit ohřev vody a uvaření si jídla.
Zaplaťte co můžete, dojděte, jak radí do kanceláří a zkuste zjistit, jak z této situace, co nejdříve poplatit, kde Vám počkají apod.
Bez komunikace a spoluzpráce to dnes nejde.
Jíst budete ze zásob, vyjíte lednici, mrazničku, špajzku. Každá takováto svízelná situace Vás prověří a zjistíte, jak dokážete zkompletovat jídla i z toho mála, co máte. naučíte se vařit obyčejná jídla z brambor, jako naše babičky.
Případně si nějakou zlatku někde půjčíte.
V obchodě koupíte potraviny ve slevě a budete moc počítat, abyste se do určitého limitu vešla.
Budiž Vám útěchou, že to je jenom na pár dní, týdnů.
Možná kouknout na stránky levná jídla, jídla do 30ti korun, do 50ti korun apod.
U nás navečer v týdnu netekla voda, to byla tragédie /pití, jídlo, mytí, i čištění zubů problém, o splachování ani nemluvě, opravdu to bez energií nejde. Ani nevíme co máme, měli bychom si vážit a být skromní.
Jak píše slavco..
Banka při opožděné splátce nekrachne, ale takovýto dodavatel energií zřejmě ano. Když vám energie odpojí, nic nevydělá ale přesto vás musí odpojit aby se kvůli vaší chybějící záloze nestal dlužníkem. Vypadá to že s takovým dodavatelem by mohly být i v budoucnu velké problémy. Zvlášť podezřele to vypadá, když pro některé dodavatele je opožděná platba výhodnější než platba v termínu, mají-li za to smluvní pokuty. Od dodavatele který žije takto z ruky do huby raděději rychle pryč.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.