Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebovala bych poradit ohledně složení podlahy. rekonstrujeme a tak nemáme nikde v plánech složení podlahy. Řekla bych že by to mělo být na základovou desku penetrační nátěr, pak hydroizolace,polystyren, podlahové topení, potěr, dlažba nebo vinil. Nezdá se mi jen zda se přímo na asfaltový pás může dát přímo polystyren. Neudělá to nic? Na několika obrázcích jsem viděla, že na ipu by měl jít potěr a dál polystyren,...atd. Zdá se mi ale že to tam neůže vlést. Kolik teda čeho dát? díky
Váš popis je správný, ne asfaltovou lepenku může (a taky sedává) přijít EPS 100Z(polystyren). To co jste viděla na některých obrázcích, nemůžu komentovat, protože jsem to neviděl.
Někdy se udělá betonová deska, penetrace a celoplošně se přivaří lepenka. Aby se nepoškodila, položí se další vrstva betonu o síle +/- 3cm, pak se na tento povrch zdí, dává polyš a td.
Výška podlahy u Vás bude +/- : podkladový beton 3-5cm, lepenka, tepelná izolace 10-15cm, podlahovka, beton 5-6cm, dlažba.
Když se Vám to tam nevejde, musíte udělat větší díru.
v 90% případů je zcela zbytečné dávat mazaninu na hydroizolaci a pak ještě další vrstvu betonu...stačí skladba co jste napsala
prostor na složení podlahy jsme nechali 16 cm. Navíc nechceme podlahové topení všude ale jen v koupelně, wc a na chodbách.
Nejde o polystyren,ten je nutný kvůli tepelným ztrátám,jde o ušetření práce a času.Hlavně o nášlapnou vrstvu,na ní se dá použít bez nivelace jakákoliv krytina.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.