Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Mám 120l bojlér na výšku. Potřeboval bych dát dole u studené vody mezi pojistný ventil a bojlér vypouštěcí ventil, který mi tam při montáži firma nedala. Jde mi o to, jestli se musí vypustit celých 120l vody přes ten páčkový pojistný ventil do hadice směrem na chodník než se oddělá ten ventil , a otevřít k tomu kohouty v bytě u umyvadla.
Nebo vodu v bytě u umyvadla neotvírat, odšroubovat ten pojistný ventil dole u bojleru a možná voda z té trubky co byl ventil nepoteče nebo poteče tak málo, že bych hned na tu trubku namontoval ten vypouštěcí ventil a na něj pak pojistný ventil.
Děkuji za případné rady či nápady.
No ale ta úvaha s nevypoušťením bojléru není špatná, nezkoušel jsem to, ale když se bude muset stejnou trubkou dostávat dovnitř i vzduch, tak to asi moc nepoteče a jestli dokážete našroubovat ventil rychle a tu louži chytit do kýble...
Možnost s nevypouštěním boljeru není špatná, ale je to zbytečný šetření na nesprávném místě.
Když ti cáká na ruce a nářadí voda tak to není příjemná práce.
Já jsem v prosinci měnil první uzávěr vody v domě a protože jsem už dlouho nehýbal s hlavním uzávěrem vody, tak jsem ho měnil pod tlakem (měnil jsem pouze vnitřek ventilu, těleso na potrubí zůstalo původní).
I když jsem měl všechno připravený a vodu jsem odsával vodním vysavačem tak jsem byl tlakem vody pěkně polité. Při první výměně jsem tam měl papírové těsnění a to se stihlo rozmočit, než jsem vršek ventilu dotáhl. Při dotažení jsem těsnění roztrhl a z ventilu tekla voda více než dřív.
Proto jsem měnil vršek ventilu podruhé a to už jsem dal na těsnící plochu o-kroužek. Při každé výměně vyteklo možná 10litrů vody.
Při uzavřeném přívodu vody by to byla záležitost na pár minut a skoro bez úniku vody. Takhle jsem se s tím trápil asi 30minut a další hodinu jsem uklízel a utíral podlahu.
už mi to nemyslí... díky za upozornění, aspoň se tazatel nebude mým návodem trápit...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.