Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špatná funkce zpátečky ůstředního topení

Od: arielka* odpovědí: 11 změna:

Na konci loňské topné sezony jsme vyměnili kotel stejný za stejnýt.j.slokov 33.Zpočátku vše fungovalo jak mám.Letos ať topím jak topím kotel dehtuje a hodně dlouho trvá než je zpátečka alespoň trošku vlažná.Nikdy není horká.Pokud kotel vytopím na 80 stupňů začne v něm mlátit jako když jede vlak.Musím rychle zavřít kotel a klapku do komína a pustit radiátor v garáži.Už jsem vyzkoukoušela i radiátory pozavírat a postupně pouštět jeden po druhém aby se zpátečka ohřívala ,ale výsledek žádný.Topení máme na samotížku bez čerpadla.Ještě mě napadlo,jestli vše neovlivnila výměna kohoutu starý tty tzv.šoupátkový za nový pákový typ i když průměr zůstal stejný.Tento kohout používáme k přepnutí když topíme plynem a u toho kotle je čerpadlo.Domnívám se,že bude něco ucpané směrem ke zpátečce a musíme vypustit topení ev. jenom upustit vodu ven ,aby smetí ze zpátečky vyteklo.A zde je jádro sporu s manželem ten má "svoji pravdu" že tomu nerozumím..Poradíte mi prosím nekdo díky

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

2x

Proč toúíte kotel na takvysokou teplotu?

paw*
Protoze to je normalni teplota topeni, na kterou bylo navrzene.

fugass*
hodnocení

2x
Máte zpětný ventil který se otvírá při nějaké teplotě? Pokud ano, patrně je po smrti.

hodnocení

0x
Málo informací.
Kolik okruhů máte, tak kolik stoupaček , větví a pod.?
Radiátory jsou teplé, žhorké, studené?
Topení plynem funguje bez závad?
Zpáteční vedení je společné jak daleko?
arielka*
hodnocení

okruh máme jeden stoupačky dvě radiátory jsou3/4 teplé zbytek vlažnější,plyn funguje normálně zpáteční vedení je společné dlouhé asi 1m

hodnocení

0x

Dejte foto toho "pákového ventilu"...taky napojení kotlů...a plynový "jede"bez problémů? Není možno alespoň na zkoušku pustit z kotlem na tuhá paliva i čerpadlo plynového kotle? I za cenu toho, že budete vyhřívat plynový kotel...dejte víc info...má kotel na tuhá paliva termo ventil - klepněte na odkazy Provoz kotle bez (s) termostatického ventilu ...(nebo trojcestný elektrický ventil), který zabezpečí náhřátí kotle na teplotu kolem 55st. C (aby kotel nedehtoval) a teprve pak jde teplá voda do radiátorů? Opravdu dejte pár fotek...jinak volejte topenáře,,,,takového, který topení rozumí...

hodnocení

0x

Bez podrobností a ošahávání topení nelze dělat závěry.

To ošahávání by mohlo být zajímavé*pusa*

hodnocení

0x
Nemate na radiatorech termohlavice?
arielka*
hodnocení

Ano,mám tam termhlavice na radiátorech,ale při topení kotlem je mám odšroubované.Používám je jenom když topím na plyn.

hodnocení

0x

To vypadá, že je systém někde totálně zavzdušněný a tato vzduchová bublina brání samotížné cirkulaci topné vody. Překontrolovat vyspádování nejen trubek, ale také radiátorů (ovzdušňovací ventilek musí být na nejvyšším místě) a systém dokonale odvzdušnit.

Bublina vzduchu by mohla být též přímo u výstupu vody z kotle, pokud byl kotel při výměně posazen trochu výš než ten původní. V tom případě by se tam musel doinstalovat odvzdušňovací ventilek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]