Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bydlime,ale zatim nic neplatime!

Od: aktak odpovědí: 10 změna:
Dobre rano
23.12 jsme prebirali dum, odecitali llyn, vodu elektr.
od te doby se nic nedeje.prislo jenom potvrzeni z Cez ze pozadavek zpracuji.
Jenomze:puvodni majitel mel vyuctovani v breznu.
zalohu jsme zatim zadnou neplatili.
To budou po nas za ty 3studene nesice chtit treba 20tis?
Muzeme si mesic vyuctovani vybrat sami?
s cezem mame smlouvu na 2mes.pak chci pryc(eon)...
Vzpamatovala jsem se az ted..zitra jim budu volat, prosim ale o vase zkusenosti.Dekuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bomba*
hodnocení

1x

Měli by vám dát splátkový kalendář a to písemně. Jinak bych to řešila co nejdříve, ale nemyslím si, že byste platili dvacet tisíc.

rv*
hodnocení

1x

Na základě pravidelného odečtu, který ve vaší oblasti provádí distributor, vám přijde vyúčtování (za tři měsíce dohromady) a zároveň bude stanovena měsíční záloha ve výši, aby příště nebyl nedoplatek/přeplatek.

pohanka*
hodnocení

1x

Nesmíte všecny peníze utratit a nechávat si za každý měsíc na účtě na tyto platby finance. Je únor, tak byste tam měli mít 12 tisíc korun, v březnu 18 000. Proč se strachovat, dělejte, jakobyste platili každý měsíc. Co Vám měřidla odečtou, to bude vyúčtování.

S Čezem je dobrá komunikace on-line, nebo přes e-mail.

Zaregistrujte se a nebudete muset nikam volat, nebo osobně ztrácet čas.

Využívám tyto služby bez problémů.

doplněno 05.02.17 09:58:

Jak píše zálohy si zcela běžně poté navolíte, jak bude chtít sami, snížit i zvýšit. On totiž je generuje automat, takže když je vysoký doplakek /za zimní měsíce/, tak nasadí i vysoké zálohy na další měsíce v roce.

Mám zálohy přes SIPO, plyn i el., mobil u Čezu a vše je OK, snížení i zvýšení funguje přes on-line dobře.

Ale Vy stejně chcete přejít k jinému dodavateli. Takže si nechávejte peníze na účtě, nebo v obálce a pak zaplatíte najednou.

Zkontrolujete si počáteční a konečné stavy a fakturu vyrovnáte. Já v tom nevidím problém.

aktak
hodnocení

Jedna se ni o to, aby nam nedali zalohy na cely rok tak jak ted spotrebujeme.
Topime plynem..takze v zimnich mes.(zrivna ted)nam to vychazi na 7tis/mes.
Pak by nam to v rocnim zuctovani vratili ale je moc platit kazdy mes.7tis .
Snad se vyjadruji srozumitelne.
Jinak jsem zadala zalohy 4tis.mes...ted to sanozrejme nestaci.je to rozpocitane na rok.dekuji

Já bych ani plynem a ani elektrikou netopil. V novostavbě jsem si postavil kachlový krb. Zatopím a za paár hodin mám teplo jak v kuchymi tak v pokoji.teplem myslím teplotu 26 až 28 stupnů. otevřu dveče do dvou ložnic v patře a tam mám 18 + dvě koupelny a dvě chodby. celkem mě topení stojí za rok (za topnou sezonu) 12000 až 13000,- Kč a to zatápím i když už mám 22 st. -))

cybuwuwilo
hodnocení

1x

Ano. Skutečně budou požadovat uhradit odebrané služby. Takže pokud spotřebuješ plyn za 20tis. kč, tak ho také zaplatíš. Není to charita.

Odečet a tedy datum vyúčtování je dané. V tvém případě to bude tedy březen. Můžeš si k tomu ještě udělat mimořádný vlastní odečet a vyúčtování. Pozor někde je to zpoplatněné.

Komunikace s ČEZ i EON je tragická. Já jsem se s nima nemohl domluvit 3 měsíce. Nakonec na můj podnět zasáhl ERU a plyn jsme měl do 3dnů. Kdybych to nechal na nich, tak ho asi nemám dodnes.

doplněno 05.02.17 08:50:

ČEZ má teď obrovské problémy, takže je potřeba čekat. (už delší dobu...)

Na zálohách se domluvíte. Lze je dokonce jednostraně elektronicky měnit přes web. Mě je ČEZ každý rok navýší i když mám přeplatek. Takže si je zase přes web upravím na 1000kč. Že je to baví. *smich*

aktak
hodnocení

To samozrejme chapu...ale radeji bych platila mesicne nez najednou.krom toho, jsou zimni mesice...v lete nespotrebuji z plynu nic tak snad nebudou chtit talohy 7tis.kazdy mesic.
Z tohoto duvodu jsem nechtela sipo, ale mam trvaly prikaz
Prepis byl 23.12 a jeste jsme nezaplatili ani jednu splatku.to mi vadi.
hahanaj*

Dávejte si stranou tolik ,kolik byste každý měsíc platili a pak až budete muset zaplatit vás to nemůže zaskočit.

zaloha

Zálohy na celý rok by podle toho kolik teď spotřebujete sice byly, ale nebylo by to např. 12 x [spotřeba v lednu]. Bylo by to asi [spotřeba v lednu] / 16,8 * 100, kde těch 16,8 znamená kolik procent z roční spotřeby připadá tabulkově na leden.

dusger*
hodnocení

0x

Je jedno jak budeš platit, je to na dohodě s distributorem. Ale pokud odečítají spotřebu jen jednou za rok, pak se stejně výsledná spotřeba a cena zprůměruje na celý rok, ty si jen zvolíš přiměřenou zálohu. Ale jak se píše výše, je s nimi děsná domluva, důrazně trvej na správném ukončení-uzavření nové smlouvy, na přesném datu a zapsání hodnot odebrané energie. Pořád mají s něčím problém a klidně posunou i několik měsíců, pak můžeš platit za bývalého majitele, nebo on za tebe.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]