Nejste přihlášen/a.
Nesmíte všecny peníze utratit a nechávat si za každý měsíc na účtě na tyto platby finance. Je únor, tak byste tam měli mít 12 tisíc korun, v březnu 18 000. Proč se strachovat, dělejte, jakobyste platili každý měsíc. Co Vám měřidla odečtou, to bude vyúčtování.
S Čezem je dobrá komunikace on-line, nebo přes e-mail.
Zaregistrujte se a nebudete muset nikam volat, nebo osobně ztrácet čas.
Využívám tyto služby bez problémů.
Jak píše zálohy si zcela běžně poté navolíte, jak bude chtít sami, snížit i zvýšit. On totiž je generuje automat, takže když je vysoký doplakek /za zimní měsíce/, tak nasadí i vysoké zálohy na další měsíce v roce.
Mám zálohy přes SIPO, plyn i el., mobil u Čezu a vše je OK, snížení i zvýšení funguje přes on-line dobře.
Ale Vy stejně chcete přejít k jinému dodavateli. Takže si nechávejte peníze na účtě, nebo v obálce a pak zaplatíte najednou.
Zkontrolujete si počáteční a konečné stavy a fakturu vyrovnáte. Já v tom nevidím problém.
Já bych ani plynem a ani elektrikou netopil. V novostavbě jsem si postavil kachlový krb. Zatopím a za paár hodin mám teplo jak v kuchymi tak v pokoji.teplem myslím teplotu 26 až 28 stupnů. otevřu dveče do dvou ložnic v patře a tam mám 18 + dvě koupelny a dvě chodby. celkem mě topení stojí za rok (za topnou sezonu) 12000 až 13000,- Kč a to zatápím i když už mám 22 st. -))
Ano. Skutečně budou požadovat uhradit odebrané služby. Takže pokud spotřebuješ plyn za 20tis. kč, tak ho také zaplatíš. Není to charita.
Odečet a tedy datum vyúčtování je dané. V tvém případě to bude tedy březen. Můžeš si k tomu ještě udělat mimořádný vlastní odečet a vyúčtování. Pozor někde je to zpoplatněné.
Komunikace s ČEZ i EON je tragická. Já jsem se s nima nemohl domluvit 3 měsíce. Nakonec na můj podnět zasáhl ERU a plyn jsme měl do 3dnů. Kdybych to nechal na nich, tak ho asi nemám dodnes.
ČEZ má teď obrovské problémy, takže je potřeba čekat. (už delší dobu...)
Na zálohách se domluvíte. Lze je dokonce jednostraně elektronicky měnit přes web. Mě je ČEZ každý rok navýší i když mám přeplatek. Takže si je zase přes web upravím na 1000kč. Že je to baví.
Dávejte si stranou tolik ,kolik byste každý měsíc platili a pak až budete muset zaplatit vás to nemůže zaskočit.
Je jedno jak budeš platit, je to na dohodě s distributorem. Ale pokud odečítají spotřebu jen jednou za rok, pak se stejně výsledná spotřeba a cena zprůměruje na celý rok, ty si jen zvolíš přiměřenou zálohu. Ale jak se píše výše, je s nimi děsná domluva, důrazně trvej na správném ukončení-uzavření nové smlouvy, na přesném datu a zapsání hodnot odebrané energie. Pořád mají s něčím problém a klidně posunou i několik měsíců, pak můžeš platit za bývalého majitele, nebo on za tebe.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.