Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,letos mi bude teprve 26 let a po podání žádosti na O.Ú. dostanu po šesti měsících ,,svůj,, byt.Je to teda jen 2+kk ale zatím stačí pro jednoho.Chtěl bych se zeptat co všechno a kde musím zařídit na úřadech a kolik to potom bude stát peněz.Teda zatím vím,že ten byt je nová nástavba a není tam ani elektroměr,plynoměr,vodoměry.Sporák je kombinovaný - 4x plotýnka plyn + el.trouba.
Takže zařídit připojení elektroměru,plynoměru,vodoměrů jako nový odběratel-cena bude kolik?
Poplatky za odvoz odpadu jsou jasné - platím jednou ročně dle RČ.
Potom koncesionářské poplatky - nemám ani televizor ani rádio - musím zase platit?
Na radiátorech jsou už nyní nějaká měřidla a topení ,,jede na trojku,, - takže spotřeba tam nějaká je.Kdo to bude platit? Já nebo úřad než se nastěhuji?
,,Pevnou linku,, ani kabelovku na TV nebo internet neplánuji - jedu jinak.
Úklid společných všech prostor dělá pracovnice najatá O.Ú.
Napíši to snad normálně - nastěhuji se -> vyřídím zapojení vodo.plyno.instalo -> a bydlím?
Chtějí číslo SIPA,ale žádné nemám - musím mít SIPO,když stejně všechno budu platit přes net. z banky a všechny ,,složenky,, si budu nechávat posílat do elektronické schránky? Hledal jsem,ale nějak nechápu proč platit Č.P. za službu,kterou nebudu používat.
Nejde o koruny ale o stokoruny měsíčně a tisíce ročně co si někdo vezme za nic jenom za to,že dostanete obecní byt.Nepište prosím ať zůstanu pod mostem a nemusím platit nic.Jsem rád,že jsem ten byt dostal,ale ve svých letech si nemůžu nijak ,,vyskakovat,, a jsem rád,že budu bydlet.
Děkuji za rady co a jak udělat a kde ušetřit.
No SIPO mít nemusíte, ale je to pohodlné mít tam všechny platby přehledně a pohromadě na jednom výpisu, a nemusíte zadávat termíny v bance. Samozřejmě i z účtu můžete jednotlivé platby zadat jako inkaso - trvalý příkaz a nemusíte se o nic starat.
Pokud si u SIPA požádáte o výpisy na e-mail a ne papírovou formou, tak je tato služba též zdarma a nic poště neplatíte.
Jinak gratuluji, získal jste byt velmi brzo.
Je divné že byl byt zkolaudovaný bez těch všech "měřidel ".Navíc byt není váš ,budete jen v nájmu tak by tam vše mělo být .a veškeré informace by vám měl dát OÚ .
Vy byste měl topení platit až od data kdy vám bude byt předán .
Koncesionářské poplatky platit musíte.
Sipo si zřiďte a nechte si posílat elektronicky - je to zdarma .
Koncesionářské poplatky hradíte jen na pouze na zřízené SIPO...Sipo lze hradit z bankovního účtu.
Bez založení Sipa se neobejdete...neboli tunel Česká pošta.
Jak již bylo řečeno,vlastníkem je O.Ú.,ten se stará minimálně o osazení vodoměru...
Plyn a elektřinu si na sebe napíšete,až budete mít podepsanou nájemní smlouvu.Přijedou a připojí měřiče,zda se za to platí,to nevím...
Před připojením elektřiny a plynu budete potřebovat revize, cena přibližně 3000 - v případě že jsou instalace vpořádku a dle norem, pokud by tam byly nějaké závady, je nutné je nejdříve opravit a mohlo by to být o dost dražší. Samotné zapojení el.měru a plynoměru se neplatí. Počítejte s tím, že na připojení energií můžete nějakou dobu čekat. Stěhovat se teprve až bude vše zapojeno, bez elektřiny by se vám bydlelo špatně.
SIPO nutné není, vše lze platit bankovním převodem.
Koncesionářské poplatky se (zatím) platí jenom v případě, že člověk (domácnost) vlastní televizor nebo rádio, poplatek za rádio se platí i v případě vlastnictví jenom TV (všechny dnešní už umožňují i poslech rádia).
SIPO se zřizuje na poště, číslo je přiděleno na celý život (není nutné např. po stěhování rušit a zakládat nové), zřízení je zdarma. Ty "tisíce měsíčně" nejsou za SIPO, ale za služby, jež prostřednictvím SIPO hradíte.
SIPO je jenom jednou z možností (není povinnost zřídit SIPO), jak hradit účty. Jestli chcete všechno hradit přímo dodavatelům, můžete. Ale podle mne je pohodlnější mít všechno na jednom místě a kontrolovat jenom jednu platbu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.