Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Teploměr do skleníku

Od: bratrh® odpovědí: 5 změna:

Sháním teploměr s dálkovým přenosem měřené veličiny s dosahem cca 30m.Je to do skleníku.Moje vize je taková,že bych si na základně nastavil teplotu ve skleníku,třeba 14 stupňů C a při poklesu pod tuto teplotu by mě to,třeba akusticky,upozornilo.Věděli byste o něčem?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

yaxe*
hodnocení

1x

S kabelovým čidlem existuje: meteoshop.cz/...
Vzhledem k tomu že senzorem bývá většinou NTC termistor s odporem v řádech kiloOhmů, nemusel by být problém kabel nastavit.

hodnocení

0x

Já bych to řešil nějakým bezdrátovým termostatem.

hodnocení

Topení ve skleníku je piliňákem,tam mi termostat nepomůže.Tu patronu musím vyměnit osobně.Třeba by mně to vzbudilo ve 2 v noci a patronu bych vyměnil.

Právě že ano, do skleníku umístit prostorový termostat a domů tu jednotku co ovládá kotel nebo cokoliv jinýho. Na její kontakty se už dá připojit cokoliv, co upozorní, že je nízká teplota.

hodnocení

0x

Bezdrátově na 30m a ještě ze skleníku (od vlhka věčně zničené baterie) je velmi nespolehlivé. Pokud by bylo řešení, natáhnout dvoulinku, ušetříte si spoustu problémů a zklamání. Realizoval jsem z garáže meteostanicí, vydržela rok. Přes wifi lepší, zase jsem musel zapínat PC nebo tablet. Dvoulinka a teploměr s čidlem DS18B20 funguje už 3 roky.Těch čidel na dvoulinku jde za sebe pověsit třeba deset a měřit teplotu na více místech. Fakt spolehlivé.

doplněno 03.02.17 19:03:

Tohle je on, dole je i odkaz na video: s-o.webnode.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]