Nejste přihlášen/a.
Sháním teploměr s dálkovým přenosem měřené veličiny s dosahem cca 30m.Je to do skleníku.Moje vize je taková,že bych si na základně nastavil teplotu ve skleníku,třeba 14 stupňů C a při poklesu pod tuto teplotu by mě to,třeba akusticky,upozornilo.Věděli byste o něčem?
S kabelovým čidlem existuje: meteoshop.cz/...
Vzhledem k tomu že senzorem bývá většinou NTC termistor s odporem v řádech kiloOhmů, nemusel by být problém kabel nastavit.
Topení ve skleníku je piliňákem,tam mi termostat nepomůže.Tu patronu musím vyměnit osobně.Třeba by mně to vzbudilo ve 2 v noci a patronu bych vyměnil.
Právě že ano, do skleníku umístit prostorový termostat a domů tu jednotku co ovládá kotel nebo cokoliv jinýho. Na její kontakty se už dá připojit cokoliv, co upozorní, že je nízká teplota.
Bezdrátově na 30m a ještě ze skleníku (od vlhka věčně zničené baterie) je velmi nespolehlivé. Pokud by bylo řešení, natáhnout dvoulinku, ušetříte si spoustu problémů a zklamání. Realizoval jsem z garáže meteostanicí, vydržela rok. Přes wifi lepší, zase jsem musel zapínat PC nebo tablet. Dvoulinka a teploměr s čidlem DS18B20 funguje už 3 roky.Těch čidel na dvoulinku jde za sebe pověsit třeba deset a měřit teplotu na více místech. Fakt spolehlivé.
Tohle je on, dole je i odkaz na video: s-o.webnode.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.