Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Režijní náklady

Od: lenny* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

Jsem nájemník a mám uzavřenou nájemní smlouvu kde je napsáno že budu platit režijní náklady na částku 2500 Kčn a nemám nijak vyspecifikováno co to obsahuje, v prvním roce to zahrnovalo vodu, plyn, elektřinu a popelnice. Letos mi tam přibyly dvě platby a to za úklid venkovních prostor a pojištění domu. Je možné že mi může Pronajímatel dávat další položky bez řádného dodatku ke smlouvě či písemné nebo ústní dohody? Prosím poraďe

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

1x

jj, někdo těmto penězům říká režijní náklady, někdo příspěvek na provoz, někdo příspěvek do bytového fondu. Je to ale stále to samé. Z těchto peněz se platí údržba, společná elektřina a teplo, ale taky obvykle nějaké dodělávky nebo nějaká pojistka.

Možná že jste domovní pojistku neměli a teď už ji máte a to bez přirážky na ceně. Nerozumím proč si stěžujete.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, toto vypadá na pronájem bytu nějakou firmou nebo organizací. Každopádně, oznámení jste dostal (asi Změnový list) a pokud pronajímatel zajistil další služby (pro Vaše lepší bydlení), tak je musí někdo zaplatit - tedy ten, kdo je využívá (nájemce). Zdravím!

P.S. Pojem režijní náklady (v souvislosti s bydlením) neznám.

doplněno 02.02.17 10:52:

Pokud tazatel nevysvětlí lépe pojem režijní náklady a zda pronajímá organizace či jednotlivec (kdo vypracoval smlouvu) a jakým způsobem byl o změně informován, tak můžeme pouze spekulovat.

Pokud by šlo o platbu do tzv. fondu oprav, tak to je věc (náklad) pronajímatele a nájemce by tam platit neměl. Zatím se zdá, že jde o sloučení pojmu poplatky za energie a poplatky za služby do jednoho, tedy režijní náklady.

iz*
hodnocení

0x

V souvislosti s bydlením neznám obrat "režijní náklady", znám jenom spojení "náklady související s bydlením".

Patří do nich jak pojištění domu a úklid venkovních prostor, tak náklady na úklid domu, opravy či údržbu výtahu, elektřina spotřebovaná ve společných částech domu, ...

Podle mne Vám tam majitel nic nepřidal, jenom přesněji specifikoval o jaké náklady se jedná.

krtek6*
hodnocení

0x

no pokud máte částku furt stejnou a je pouze rozepsána tak bych to asi neřešil...řešil bych to v momentě kdy by mi ty 2 služby přidal k těm 2500,- a chtěl peníze navíc..úklid bych asi snesl..ale pojištění domu má má mít obsaženo v základním nájmu...a řežijní náklady jsou blbost.. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]