Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vložkování komína

Od: jecmen odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, je vložkování povinné, nebo není? Nikde jsem tuto odpověd nedohledal tak to zkouším zde, děkuji mnohokrát.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

prazskejpepik*
hodnocení

3x

pokud komín splňuje to co má, tak nemusí bejt vyvložkovanej. stačí revize kominíkem a ten rozhodne.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, řekl bych, že pro plynové spotřebiče je to povinnost - jinak nebude kladná revizní zpráva. Zdravím!

doplněno 01.02.17 21:20:

jecmen - až budete mít chvilku času, tak nám napište, o jaký druh topení se jedná. Potom se dočkáte třeba jednoznačnějších odpovědí.

doplněno 01.02.17 21:41:

milancukrar - nechci se přít, ale nedovedu si představit, že by revizák povolil nevyvložkovaný komín pro plyn. spotřebič. Dokonce je prý dnes požadavek, je-li vložka z hliníku, nahradit ji nerezovou. Ovšem, souhlasím, že dotaz je to tajuplný .

hodnocení

2x

Pro plyn povinné v každém případě, pro ostatní nikoliv (ale je to doporučené).

doplněno 01.02.17 22:48:

Doplním - Nová vložka pro plyn musí být NEREZ! Stávající hiníkové jsou zatím tolerovány.

hodnocení

1x

Ječmene, není to povinné, pokud máte komín OK.

doplněno 01.02.17 21:36:

Pane kolego Bene, těžké odpovídat, když tazatel je tak tajuplný. Já mám pravdu, že se nemusí vložkovat, když bude komín OK, třeba na plyn.

Vy máte pravdu, že se musí vložkovat, pokud je komín špatný.

A teď si může vybrat.

doplněno 02.02.17 06:38:

Bene, klidně povedeme polemiku, když tazatel nekomunikuje..

Nový komín Schiedel a ještě vyvložkovat pro plyn? (nemluvím o kondenzačním, kde se strčí plastová trubka.)

hodnocení

1x

Jak již bylo řečeno, pro topení plynem je vyvložkování povinné (stejně jako pro karmu, je-li vedena do průduchu), ale nejjednodušší je přeptat se kominíka v okolí.

hodnocení

1x
U plynu povinne.
Zbytek podle stavu komina a zda vam nekdo da na to revizi.

hodnocení

0x

a pro kominíka je nejlepší kšeft vložkování, tak mu potom věř

hodnocení

0x

Jen doplním. Pro kondenzační kotle stačí plastová vložka.

standa11*

Zdravím, také bych se chtěl zeptat, mám automatický kotel na uhlí Benekov C26, je nutné vyvložkovat komín? Komín je po opravě, měl by být bez závad, ale firma co mi montovala kotel tvrdí že se vložkovat nemusí, kominík že musí...tak co vlastně platí?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]