Nejste přihlášen/a.
Mám problém, že pod vstupní brankou mám vybetonovanou plochu, desku asi 1,5x2m. Tato deska se během zimy zvedá, takže branka nejde řádně otevřít, protože o beton spodní částí dře. Již jednou jsem to před 10 lety předělával, že jsem uděla beton nižší o 3 cm. A nyní během zimy je to zase špatně. Samotný beton je silný 7 cm, pěchovaný, na kamenném podkladu. Ale byl nekvalitní z betonárky určený na vnitřní podlahu v místnosti a na některých místech již prasknul. Tedy ho budu stejně odstraňovat.
Co by pomohlo? Nějaká hydroizolace pod betonem nebo výztuha železnou armovací sítí?
Dobrý den, myslím si, že ten beton zvedá zmrzlá zemina. Pokud by to mělo držet, tak bych se zaměřil na podloží (ne na beton). Takže, odkopat zeminu do nezámrzné hloubky a vyplnit prostor štěrkem (ve kterém nebude mrznout voda) - potom betonovat nebo dlažbu. Zdravím!
U nás máme relativně nový chodník ze zámkové dlažby a je stále rovný a nezvedá se ani v zimě.
Firma udělala výkop asi do 40 cm a zřejmě je to dobře odvodněno (do stran). Pokud to tazatel vyřeší pouze větší mezerou pod brankou, tak se bude beton stále zvedat a také bude deska praskat.
Řešil bych to větší mezerou mezi tou deskou a brankou.Máte zbytečně malou mezeru.Ale třeba máte malého psíka tak nechcete aby se protáhl pod brankou tak proto tak malá škvíra.Mám osm centimetrů a žádný problém ani při -20. Než kopat do nezámrzné hloubky a kubíky štěrku a pokud je nepropustné podloží tak ani to nepomůže.
Myslím, že je třeba lépe počítat s tím, že se beton nebo i dlažba bude v zimě zvedat. A na panty branky někdy stačí dát (přidat) větší podložku (nebo podložky), u mě to tak funguje.
Kolem svého domku mám odkopanou zeminu do zámrzné hloubky, vyštěrkovanou a nahoře zámkovou dlažbu. Ta se když mrzne zvedá také. A když rozmrzne zem, tak si hezky zase lehne tak, jak byla. Musí se s tím počítat. A upozornili mě na to i pokladači té dlažby.
Správně provedená drenáž prostoru pod betonem je cesta nápravy.Nadzvednutí způsobí voda,která nasákne do zeminy pod betonem.Dobrý postup je štěrk položený na zemině se spádem aby voda mohla odtéci.Na štěrku položený polystyren aspoň 5 cm a na něm beton.Pak se deska nebude nadzvedávat.Nebo jen nepatrně.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.