Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spotřeba energií v rodiném domě

Od: robert525* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

s manželkou plánujeme kupovat baráček a zajimali by nás průměrné platby za energie.

V "nejluxusnějším" případě by se jednalo o 40 let starý dvoupatový dům s plochou cca 220m2, zateplený, plastová okna, kondenzační kotel - ohřev vody, vytápění, vaření.

Elektřina - běžné spotřebiče (pračka, sušička, kotel, Tv, počítač, nabíječky, kuchyňské spotřebiče)

Voda - čtyřčlenná rodina, vana

Pokud možno pište odpověď ve tvaru:

Plyn: 3000Kč/měsíc (záloha), 500Kč nedoplatek/přeplatek

Voda: 700Kč/měsíc (záloha), 500Kč nedoplatek/přeplatek

Elektřina: 2000Kč/měsíc (záloha), 1000Kč nedoplatek, přeplatek

+ můžete psát samozřejmě své komenty.

Děkuji a přeji hezký den

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Ale..to jsou takové plus mínus odhady.
PENB máte? Tak se do něj podívejte
Elektřina asi 10-12tis ročně.
Plyn asi 30tis ročně.
Voda asi 10-12tis ročně.
Může to být aamozřejmě méně i více.

hodnocení

0x

Ale vy nepíšete, zda např. budete vařit na plynu či na elektřině, kolik je členů domácnosti atd.

Takže za mě: záloha na plyn cca 2000 (topím, vařím), na el. cca 2000 (praní, pečení, další el. spotřebiče). Nemám myčku ani sušičku.

Vodou šetřím, jsou to řádově stovky Kč. Rodinný domek cca 100 m2, 6 obytných místností.

hodnocení

0x

Těžko se vám bude odpovídat, když nevíme, jak šetříte a jaký máte styl života. S příspěvky nade mnou bych souhlasila, ale ze své zkušenosti vím, že jsou např. 2 téměř identické baráky se stejným počtem obyvatel a spotřeba je rozdílná o desítky procent. Jsou lidi, kteří chodí doma ve svetru a další i teď v mrazech jen v krátkém tričku. Nebo znám jednoho, který se koupe ve vaně tím stylem, že ji má plnou a neustále dopouští teplou vodu. Takže tak.

robert525*
hodnocení

Nejde mi o výpočet mé energie, ale Vaše hodnoty s komentářem: chodíme ve svetru, doma 18 stupnu apod.:)

Je jasné, že nemůžete spočítat mou spotřebu.

Spíše mě zajimájí orientační hodnoty a zkušenosti.

Tak já jsem si schválně vyhodila naše SIPO - máme barák 5+2, půlka stará 60 let, zbytek 30 let. Nezateplený, okna plastová, bydlíme tam 3, často jezdí i na několik dní dcera s malou. Na zalévání na zahradě máme nádrž na vodu ze střechy. Bojler kombinovaný. Takže elektřina 1100, plyn 3600 a voda 400 za měsíc. Šetříme podle manžela extrémně, je to můj koníček. Největší nedoplatek za plyn byl 9000, nejvíce nám vraceli 13000. Tak si to přeberte.Jo, vlastně severní stěnu máme zateplenou, manžel to radši udělal, protože tam je jen 30 cm siporex.

fex
Takový koníček vám teda nezávidím. Asi pro korunu koleno vrtat ne?

, Rd 110 m2 el 1100 kč , plyn vařím,topím ohřev vody 2500 kč Zatepleni,plast.okna Bydlíme tam 4 .Jen by mě zajímalo ,proč se zatepluje jen severní stěna?Hodně to čtu na netu.Nejsem odborník,ale nepřipadá m ,že na severní straně je větší zima ,než na jižní.Nebo někdo ma na severu -5 a na jižní straně má nnapříklad 0 stC.? A,že by foukal studený vítr ze severu,to myslím taky není argument.Myslím,že pokud se to neizoluje kompletně ( střecha,podlahy atd ) , tak to nemá asi smysl. Ale jak jsem psal jsem laik a rád se nechám poučit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]