Nejste přihlášen/a.
Dobrý den mám v domě staré jističe chtěl bych koupit nové budu i měnit dráty ve zdech chtěl bych tam dát 3x2,5 cyky na zásuvky na světlo 3x1,5 cyky jaké jističe mám koupit a skříň? Děkuji pokud možno vložte odkaz na prodejce
to co máte v úmyslu je zralé na projekt. Pokud tedy zamýšlíte rekonstrukci, nebo případně částečnou rekonstrukci, podléhá její provedení již nivým normám. vodiče 3x2,5 a 3x1,5 CYKY jsou vpořádku. Možní do kuchyně 5x2,5 pro případnou varnou desku. Jinak se víc moc nedá poradit, protože jste neuvedl ani počet místností ani rozsah zamýšlených úprav. Od toho se pak odvíjí i počet okruhů nové instalace, od toh pak počet jističů a chráničů a od toh pak velikost rozvaděčové skříně.
Každopádně bych doporučil zakončit to celé revizní zprávou, alespoň pro případ že máte byt pojištěn, při problému to bude zajímat pojišťovu. No a revizák vám uprávu na sfušovanou instalaci nedá! Tak to vidím já.
Dobře to napsali předchozí, na tomto nemůže nic šetřit, vše svěřit odborníkovi. Přidám příhodu - kdysi jsme dělali novou elektriku a tchyně nám dohodila nějakého známého, no, byli jsme mladí a blbí...Chlap to udělal a pak jsme náhodně zjistili, že nám některá světla svítí, i když jsou všechny jističe vypnuté! Naštěstí jsme za pár let spravili dům a udělalo se to pořádně, ale ten blbý pocit, co by se mohlo stát, nikomu nepřeji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.