Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Luxfery - zazdění

Od: whip odpovědí: 4 změna:

Zdravím,

nemá někdo zkušenost se zazděním okna z luxfer. Okno je na schodišti - verandě (vysoké 3,5 metru), chci ho zazdít, ale jelikož je poctivě udělaný (dráty v každé šichtě + cement), tak bych tam nejraději luxfery nechal a jen je z obou stran obezdil (tloušťka zdi z venku 15 cm, zevnitř 10 cm). Mám jen obavu, aby tam to sklo nedělalo rotiku, aby se tam nesrážela voda, apod. Veranda není zateplená, takže nějaké tepelné ztráty neřeším, jde mi jen o tu vlhkost. Existuje třeba nějaký nátěr na sklo, nebo jaký použít materiál. Díky za případné rady.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Tenký polys neb vata, dále perlinkova sitka a flexibilni lepidlo a hotovo. Je to ale tip.

hodnocení

2x

Jak píše Miramira nejjednodušší by bylo dát zvenčí 150mm polyš,stěrka s perlinkou cca 15cma přes normální zdivo a poté třeba vnější štuk či dle fasády a zevnitř? klidně totéž ale 100mm polystyren,nebo obezdít desítkou ytong.hebel-porfix,úprava stejná jako zvenčí a navrch pak štuk.

2kedar*
hodnocení

1x

Zdravím.!

Strejda, který má na schodišti baráku přes dvě patra, to vyřešil následovně.

Koupil toto: titan-multiplast.cz/...

A zatáhl to z boku silikonovým tmelem.

Dnes má na schodišti teplo a dokonce i světlo.

Při úplném zazdění, světlo jaksi zmizí... Neníliž pravda.

Takto zůstane. A zůstane i ono teplo. :) R.

hodnocení

0x

whip, mám vyzkoušeno, že nejjednoušší a nejlevnější řešení je EPS 70F 14cm, přilepit pěnou zvenku, natáhnout lepidlo a perlinku.

Dovnitř vestavěnou skříň, polici na jakoukoliv zbytečnost..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]