Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nastavit termostat

Od: otasek28* odpovědí: 3 změna:

Mám termostat Honeywell CM 727 RF připojený na už letitý plynový kotel Gasex 24. Předtím tam byl Rego ,číslo už neznám. Jde mi o to,že kotel zapíná daleko častěji a na kratší dobu, cykluje. V menu nastavení je minimální doba činnosti 1-5 minut,mám 5. Dále počet cyklů 3,6,9,12 za hodinu, mám 3, šíře pásma proporciality 1,5-3,nastaveno 3. Jde mi o to, aby kotel jel třeba 15-20 minut a nahřál litinové radiátory po celé ploše. To ale asi s tímto termostatem nedocílím nebo ano? Děkuji za odpovědi.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Na regu sa nastavovala len teplota v miestnosti,tak nastavte len tú teplotu a ostatné veci vypnite.

alten*

Na pokojovém tst Rego se proměnným odporem (pod krytem) nastavila také citlivost ( na změnu teploty v rozmezí cca 1 - 3 st. Celsia. To pak ovlivnilo i počet cyklů na jednotku času). Pokud byl tazatel spokojený s funkcí termostatu Rego, může si jej pořídít , stále jsou na trhu za zhruba třetinovou cenu termostatatu, kterým původní Rego nahradil.

doplněno 29.01.17 18:14:

Za tuto cenu je , samozřejmě , termosta bez možnosti "programování" , jen se spínačem pro "noční pokles" teploty.

osel59
hodnocení

0x

Mám letitý Honeywell CM 67. Také jsem jím nahrazoval Rego a klasické spínací hodiny. Mám plynový Viadrus s čerpadlem, litinová tělesa a velký systém původně samotíž. Použil jsem nastavení 6 cyklů/hod a min. doba sepnutí 2 min a mám zapnutou optimalizaci. S pásmem proporcionality jsem si hrál jednu celou sezonu, nakonec se osvědčilo 1,5°C. V porovnání s předchozími sezonami jsem i méně protopil při lepší tepelné pohodě. Teď jsem na termostat spoustu let nesahal.

Kotel mi opravdu spíná mnohem častěji, ale to není na závadu. Zároveň se zlepšila tepelná pohoda v bytech, nastavená teplota opravdu drží, to dle nezávislého lihového teploměru. Při současném počasí mám tělesa prohřátá celá, kotel jede skoro pořád. Ale jak se oteplí, také bude hřát jen horní část těles. Teplo v bytě ale bude, tak to neřeším. Kotel nevypínám ani přes léto, to jsem s regem musel

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]