Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jotul F 3

Od: vilda* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den začalo mě docházet na tuto sezonu dřevo -mám na přitápění kamna jotul f 3 dalo by se občas přihodit trochu uhlí? U některých kamen jsem četl že lze použít i uhlí -je to litina tak by se něco stalo? Jestli to někdo odskoušel díky za poznatky

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

janm*
hodnocení

0x

Zdravím

Materiálově na uhlí se užívají kamna se šamotovou vyzdívkou, ale mají i litinové rošty či některé vnitřní litinové desky, takže litina jako taková na uhlí může být také. Spíše tu bude otázka konstrukční, i když výrobci u některých těchto typů kamen uvádí MF tedy multifuel, nejvýhodnější je spalovat uhlí odhořívacím způsobem shora nebo ze spod dle toho zda-li jde o kamna násypná či stáložárná.(mají šachty a pohyblivé rošty) Plochá ohniště a tedy "přímé " přikládání uhlí sice lze, ale je to méně výhodné z hlediska kouřivosti zanášení apod. . Naopak na přímé přikládání jsou výhodnější hn. uhelné brikety, protože tak nekouří a po odhoření na žhavé budou při přivřeném přívodu prim. vzduchu velmi dlouho sálat také. Konkrétně kamna Jotul odzkoušena nemám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]