Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam s exkrementy od mazlíčků?

Od: pavloz odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

pořídili jsme si několik kočičích mazlíčků a vyvstala nám zde otázka kam s tím odpadem. Jako podestýlku používáme to granulovací stelivo. Kam to tedy máme ukládat? Do normáního komunálního odpadu tedy do popelnic? Kdybychom bydleli na venkově tak asi bychom to dávali na nějaký kompost, ale bydlíme v menším městečku kde nic takového nemáme. Také jsme nikdy takovou záležitost nemuseli řešit.

Děkuji za odpovědi.

Pavel

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, ano, do pevného pytle a ten potom do popelnice. Zdravím!

kulpix*
hodnocení

2x
Do komunálního odpadu.
Já jsem z vesnice, kompost máme, ale nikdy bych tam kočičince nedal, protože ono STELIVO obsahuje velké množství chemie. I lidé na venkově ločičince hází do popelnice.

jabraka*
hodnocení

1x

Podle mne by neměl být problém umístit stelivo do organického odpadu pokud se třídí.Jinak v sáčku do směsného odpadu.

JB

hodnocení

0x

Moji mladí mají dvě kočičí wecka s vysokou vrstvou steliva. Dirovanou popatkou se vybere spečená koule, kterou vytvořila moč a také hovínko, do igelitového sáčku. Takto, vždycky naběhne ten, kdo slyší, že někdo ve wecku hrabošil a vybere ho. A kdo jde ven, vezme igeliťák do popelnice. Tak odpadu není nikdy hodně, vždycky jen troška a kočičáci na wecko chodí. Nikdy ne vedle. ;) Nikdy se nevysype všecko. Jednou za týden se stelivo přesype do kbelíku a wecka se pod sprchou s horkou vodou, vymyjí. Stelivo se nasYpe zpět. Jo a také lopatka a smetáček je u ruky, protože, když jsou kamínky po zemi, nosí se do bytu a kluci kočičáci pak na wecko nejdou, kamínkům na zemi se vyhýbají. Takhle to funguje mnoho let. :)

doplněno 27.01.17 10:26:

Na to stelivo se zeptám mladé, až příjde. Už vědí které. Některé se kočkám lepilo na šlapky a dělalo stopy po koberci, některé dělalo to, co popisujete, některé smrdělo nebo barvilo kožíšky. Ale kupují nějaké úplně obyčejné a všichni jsou spokojení.

Kam s exkrementy od mazlíčků?

Babko, jaké prosím používáte stelivo? Já mám nějaké levné a někdy se neslepí všechno do jedné hroudy (zvl. když je moč čerstvá) a i jinak se tvoří minihrudky, které prolezou lopatkou. Takže všechno stelivo vysypávám po pár dnech. Mám ho ale malou vrstvu, takže to ani moc "nebolí". (holkám to stačí a když lopatkuji, tak vlastně vyhodím velkou část steliva)

doplněno 27.01.17 10:36:

Super, díky :) já vyzkoušela asi 3 druhy a tohle má nejpevnější hrudky, ale musí být zaschlé... ale určitě to Vaše vyzkouším.

Tak už to vím. Stelivo kupují v Lidlu, 10kg pytel za 60 kč. Název prý to snad ani nemá. Je to vyrobeno pro Lidl.;) Že jim tohle stelivo příjde nejlepší a cenově nejvýhodnější.

doplněno 27.01.17 16:50:

To je divné, že vám to takhle dělá. Já jsem minulý víkend kočičáky "hlídala" 2 dny a wecka byla naprosto bez problémů. :-D Sranda byla, když jsem večer vybrala, přišel duhý a v klidu se vyčural. Zavolala jsem: Kdo ještě nebyl?" A jeden po rhuhém naklapali a vyčurali se. Tak jsem to měla z jedné vody načisto.

doplněno 28.01.17 10:18:

Napadlo mě, jestli to nebude tím, že máte nízkou vrstvu. Pokuste se nasypat hodně vysoko. Kluci mívají možná víc, jak 10 cm. Pak je fakt pevná koule a ne rozplizlé něco.

No tak to je sranda, já mám taky Lidl :-D :-D

doplněno 27.01.17 17:47:

Co se dá dělat, asi to jenom neumím uklízet :-D

doplněno 28.01.17 12:10:

To mě taky napadlo, že se ta vlhkost pak ztratí v okolním stelivu a nemusí vysychat na vzduchu - jenže holkám stejně musím vysypat záchůdek komplet min. 1x týdně, protože to smrdí. A je mi pak líto toho steliva. Takže radši to kompletně vysypu obden nebo 1x za tři dny. Jim nevadí, že je ho málo, naštěstí. Malá stejně hrabe jen do stran bedýnky :-D fakt, čůrá a někdy i kaká na odhalené dno a pak to "zahrabe" tak, že škrábe na stěny záchůdku. Velká je čistotnější, tak čeká, až bude hotová, a jde a zahrabe to po ní :-D

dukka
hodnocení

0x

Třeba tenhle film na to bude mít odpověď:

fffilm.name/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]