Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava žaluzií

Od: aknelka® odpovědí: 16 změna:

Přetrhlo se mi lanko u žaluzie, chci protáhnout nové. Moje otázky:

- jak se dostanu "na konec" lanka? - dole je takový "špunt", tam je mi to jasné, ale nahoře ta obdélníková krytka zlehka nijak nejde a nerada bych ji urvala. Kterým směrem a jak vyndat?

- a kde se dá pořídit lanko nové? Žádné OBI apod. prodejny tu bohužel nemáme, jsme maloměsto.

Pokud si pozvu opraváře, zaplatím ještě navíc dopravu tam a zpět :(.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ovczaak*
hodnocení

0x

stokrát se to tu probíralo,vpravo nahoře je tlačítko hledat,tam napište oprava žaluzie a čtěte. díly u nás prodávají prodejny řempo,kutilské prodejny a firmy,které montují okna a žaluzie.

doplněno 26.01.17 18:05:

ta krytka má nahoře a dole zoubky,chce to odpáčit. rádo se to láme...

hodnocení

To se moc omlouvám, já tu ani 100 x nebyla...

A o tu krytku mi právě jde, abych něco neulomila. Jak odpáčit, to mi taky poradíte? Myslím kterým směrem, zkoušela jsem vysunout, atd., nejde :(

hodnocení

0x

Není to tak dávno, co se to tady řešilo i s videem poradte.cz/...

hodnocení

Děkuju z odkaz, ale to, co potřebuju - dostat se k vnitřku - na videu není :(

Já jsem to opravovala v práci.Měla jsem strach,že to polámu,tak jsem odšroubovala žaluzii,povysunula bok s řetízkem,dala nový a celé opačným postupem namontovala zpět.Vyměnila jsem tímto způsobem několik utrhnutých řetízků.mamina

hodnocení

0x

Zdravím. Chtělo by to fotku. Konstrukce jsou různé.

hodnocení

Konstrukce stejná jako tady:

A já potřebuju vědět, jak sundat tu krytku (čas cca 6.15), abych ji nezničila. Posunout - zmáčknout(kde?) atd.

Je m i jasné, že jak ulomím nějaký caplík, budu shánět jinou.

A musí se odšroubovat pak celá žaluzie?

hodnocení

0x

My máme ten "špuntík" njen zastrčený, mělo by to jít nožem, kleštěmi? Pokud nemáte jiný princip.

hodnocení

Špuntík je dole, ten umím. Nevím, jak sundat krytku nahoře :(

aknelka,v práci po odmontování vrchní části žaluzie se část z řetízkem tahem vysunula a teprve pak jsem vložila nový řetízek.mamina

doplněno 26.01.17 23:03:

Krytku normálně vyloupněte,když myju okna,tak mi občas vypadne a znovu ji jen nasadím.Nebojte se toho:)

zaluzie

ještě štěstí,že mám doma manželku,která ty žaluzie vyrábí a tak máme náhradních dílů dost.Třeba novej ,,stromeček,, tak to je na sundání celé žaluzie,pověsit na zeď a spustit a i tak to jde opravit doma.Šňůrky nebo řetízky je hračka.Jen se člověk nesmí bát těch plastů - Pokud praskne jen ,,ťapka,, tak zalepím.Když ten kryt praskne vejpůl,tak dám novej.Stojí to případně pár korun ve výrobně žaluzií.Když tu žaluzii vytáhnete úplně nahoru a odháknete,tak ji můžete do té výrobny donést a oni vám tam tu šňůrku dají novou za pár minut.Jaký máte typ té žaluzie? Foto?

hodnocení

Žaluzie mám toho typu, jak jsem dávala video - viz výše, nebo tady:

. Pán tam v 6.15 dává tu krytku, kterou neumím sundat, vlastně se hlavně bojím, abych ji neulomila.

Výrobnu v místě bydliště také nemám. Není to na pár minut, bohužel.

Všude totiž ukazují, jak se montuje, ne demontuje, případně výměna - ale už to ukazují na sundané žaluzii.

zaluzie

Jestli máte tento typ( podle videa),tak se toho nebojte.Ale to pak máte ,,řetízkové,, a ne na silon/lanko apod.Celej tento mechanizmus se dá koupit už hotovej a pak ho jen prodíte.Opravovat jen ten ,,řetízek, nebo ho napravovat je hloupost a na chvilku a pak to stejně budete měnit znovu.aknelko: dejte foto té vaší žaluzie.Video má ,,řetízek,, a vy píšete o lanku.Tzv. lanko( tlustej ,,vlasec,,) máme na boku žaluzií aby drželi žaluzky při spouštění a vytahování u střešních oken,která jsou v úhlu nějakých x stupňů vůči podlaze a zdi.Takže řetízek,,,šňůru,, nebo lanko? Mobilem to polámané i s tím ,,lankem,,vyfoťte a dejte sem o co se vlastně jedná.Ta oprava není těžká,ale dodejte trochu víc info. co vlastně máte polámané.A nemáte tam ne lanko,ale pásek? Proto raději to foto všeho možného.Sehnat díly a opravit se dá skoro všechno.Jestli tam fakt máte řetízek jako na tom videu,tak packa je nahoře a dole,ale spravovat ho nebo nějak nastavovat je promiňte hloupost.Dejte novej.Píšete dole je ,,špunt,,. To jsou zase žaluzky na provázek.Nemáte na boku okna ,,táhlo,, na sklápění lamel?

hodnocení

Přetržené je opravdu jen to lanko, ale na 2 oknech :(

Myslím, že podle videa by se dalo vyměnit. Jenom: kde ho koupit, a zda/jak demontovat žaluzie.

Oprava žaluzií
Oprava žaluzií #2
jituh

Také teď sháním informace o opravě, strhal se mi řetízek, ten jsem koupila v domácích potřebách i sponky na spojení, při manipulaci s žaluziemi se mi přetrhlo lanko, prvně na jedné straně, pak i na druhé, lanko se kupuje v rybářských potřebách, to se mi podařilo podle videa opravit, ale teď řeším problém se stahováním a spouštěním žaluzie. Asi to vzniklo tím, že se mi žaluzie rozjela, jak se mi přetrhlo lanko. Nyní mi při vytažení jedna strana visí a nedotáhne se nahoru a obráceně žaluzie jde spustit jen do třičtvrtě okna a zase se jedna strana začne natáčet nahoru, kdežto druhá ne. Zjistila jsem, že to pravděpodobně dělá proužek látkové pásky, který se natáčí z obou stran na kolečka.Já bych potřebovala poradit, jestli mechanismus na natáčení se může z lišty nějak vytáhnout a přetočit, případně kde tuto látkovou pásku koupit a vyměnit. Ve spodní části, už je dost roztřepená. Díky za rady.

Kdopak ví, jestli žaluzie tazatelka opravila sama. Já si myslím, že po delší době únavou materiálu se části z umělých hmot opotřebují a zůstanou jen podivné a nehezké proužky kovu.;) Je potřeba zavolat firmu, která umělohmoté části vymění anebo nainstaluje žaluzie nové.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]