Nejste přihlášen/a.
Přetrhlo se mi lanko u žaluzie, chci protáhnout nové. Moje otázky:
- jak se dostanu "na konec" lanka? - dole je takový "špunt", tam je mi to jasné, ale nahoře ta obdélníková krytka zlehka nijak nejde a nerada bych ji urvala. Kterým směrem a jak vyndat?
- a kde se dá pořídit lanko nové? Žádné OBI apod. prodejny tu bohužel nemáme, jsme maloměsto.
Pokud si pozvu opraváře, zaplatím ještě navíc dopravu tam a zpět .
stokrát se to tu probíralo,vpravo nahoře je tlačítko hledat,tam napište oprava žaluzie a čtěte. díly u nás prodávají prodejny řempo,kutilské prodejny a firmy,které montují okna a žaluzie.
ta krytka má nahoře a dole zoubky,chce to odpáčit. rádo se to láme...
aknelka,v práci po odmontování vrchní části žaluzie se část z řetízkem tahem vysunula a teprve pak jsem vložila nový řetízek.mamina
Krytku normálně vyloupněte,když myju okna,tak mi občas vypadne a znovu ji jen nasadím.Nebojte se toho
ještě štěstí,že mám doma manželku,která ty žaluzie vyrábí a tak máme náhradních dílů dost.Třeba novej ,,stromeček,, tak to je na sundání celé žaluzie,pověsit na zeď a spustit a i tak to jde opravit doma.Šňůrky nebo řetízky je hračka.Jen se člověk nesmí bát těch plastů - Pokud praskne jen ,,ťapka,, tak zalepím.Když ten kryt praskne vejpůl,tak dám novej.Stojí to případně pár korun ve výrobně žaluzií.Když tu žaluzii vytáhnete úplně nahoru a odháknete,tak ji můžete do té výrobny donést a oni vám tam tu šňůrku dají novou za pár minut.Jaký máte typ té žaluzie? Foto?
Žaluzie mám toho typu, jak jsem dávala video - viz výše, nebo tady:
Výrobnu v místě bydliště také nemám. Není to na pár minut, bohužel.
Všude totiž ukazují, jak se montuje, ne demontuje, případně výměna - ale už to ukazují na sundané žaluzii.
Jestli máte tento typ( podle videa),tak se toho nebojte.Ale to pak máte ,,řetízkové,, a ne na silon/lanko apod.Celej tento mechanizmus se dá koupit už hotovej a pak ho jen prodíte.Opravovat jen ten ,,řetízek, nebo ho napravovat je hloupost a na chvilku a pak to stejně budete měnit znovu.aknelko: dejte foto té vaší žaluzie.Video má ,,řetízek,, a vy píšete o lanku.Tzv. lanko( tlustej ,,vlasec,,) máme na boku žaluzií aby drželi žaluzky při spouštění a vytahování u střešních oken,která jsou v úhlu nějakých x stupňů vůči podlaze a zdi.Takže řetízek,,,šňůru,, nebo lanko? Mobilem to polámané i s tím ,,lankem,,vyfoťte a dejte sem o co se vlastně jedná.Ta oprava není těžká,ale dodejte trochu víc info. co vlastně máte polámané.A nemáte tam ne lanko,ale pásek? Proto raději to foto všeho možného.Sehnat díly a opravit se dá skoro všechno.Jestli tam fakt máte řetízek jako na tom videu,tak packa je nahoře a dole,ale spravovat ho nebo nějak nastavovat je promiňte hloupost.Dejte novej.Píšete dole je ,,špunt,,. To jsou zase žaluzky na provázek.Nemáte na boku okna ,,táhlo,, na sklápění lamel?
Také teď sháním informace o opravě, strhal se mi řetízek, ten jsem koupila v domácích potřebách i sponky na spojení, při manipulaci s žaluziemi se mi přetrhlo lanko, prvně na jedné straně, pak i na druhé, lanko se kupuje v rybářských potřebách, to se mi podařilo podle videa opravit, ale teď řeším problém se stahováním a spouštěním žaluzie. Asi to vzniklo tím, že se mi žaluzie rozjela, jak se mi přetrhlo lanko. Nyní mi při vytažení jedna strana visí a nedotáhne se nahoru a obráceně žaluzie jde spustit jen do třičtvrtě okna a zase se jedna strana začne natáčet nahoru, kdežto druhá ne. Zjistila jsem, že to pravděpodobně dělá proužek látkové pásky, který se natáčí z obou stran na kolečka.Já bych potřebovala poradit, jestli mechanismus na natáčení se může z lišty nějak vytáhnout a přetočit, případně kde tuto látkovou pásku koupit a vyměnit. Ve spodní části, už je dost roztřepená. Díky za rady.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.