Nejste přihlášen/a.
Svůj problém konkretizujete tak, že do sklepa koupíte vlhkoměr. A budete vědět. Táta míval ve sklepě uložená jablíčka na lískách a vlhkost kontroloval na vlhkoměru. Ikdyž se nám zdálo, že je ve sklepě vlhko, vlhkoměr říkal něco jiného. A táta poléval pytle, položené na zemi, aby vlhkost zvýšil. To, že se nám něco zdá, nemusí být pravda.
U VIetnamců vlhkoměr, který opravdu funguje spolehlivě, je za nějakých 50 kč.
Pokud ho máte na brambory, zeleninu, nebo ovoce, tak netopit, jen větrat. Já v něm mám už jen brambory a v největších mrazech větrám, dokud nemám 5°C. Novostavba suchá, u sklepu jsme nechali schválně pův. hliněnou podlahu, kterou někdy schválně poliju vodou, pokud se zdá, že vysychá a vlhkost se snižuje. Na chalupě mne manžel neposlechl a udělal podlahu ve sklepě betonovou. To už nebyl sklep, ale sklad na sáňky.
Zdravím.!
Mám takřka stoletý barák, který trápila strašlivá vlhkost ve sklepě a "lezlo"to až do obytných místností v přízemí.
Barák jsem obkopal, natáhl drenážní hadici, která ústí do jímky ve sklepě a na základovou zeď, jsem dal nopkovou folii.
Před tím, bylo ve sklepě při dešti klidně 15.cm vody, takže se tam muselo chodit v gumákách. Byl v podstatě nevyužitelný.
Odvodnění pomohlo, avšak vysoká vlhkost, se tam stále udržovala. Tak jsem vysadil jedno sklepní okýnko
a koupil sluneční kolektor, který jsem umístil na jižní stranu baráku a na to jsem zapojil ventilátor z počítače. 120mm
Ten jsem dal do druhého sklepního okýnka "do kříže", ať to prohání celý sklep.
Jak vyleze slunko, tak to "funí"... a docela FEST.!
Teď už mám s vlhkostí pokoj a stará se o ni sluníčko.
Něco takového.
Fachčí to samo a já se nemusím starat. R
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.