Nejste přihlášen/a.
Trezor na zbraně jsem tedy ještě nekotvil. Ale pokud se to kotví do podlahy, představuju si to tak, že ve dně jsou 4 díry. Postavím trezor na místo a vrtám skrz díry v plechu - počítám, že metrákový trezor je na dlouhé zbraně, tedy je uvnitř dostatek místa pro vrtačku a netřeba nic značit a doufat, že vrták neujede do strany. Podle rozměrů otvoru pro připevnění pak lze zvolit varianty: Buď se trezor šoupne stranou a díry zvětší na patřičný průměr pro hmoždinku nebo si dovedu představit variantu, že otvory jsou dost velké, aby prošla hmoždinka skrz a pod hlavu šroubu se dala větší podložka. Existují i natloukací hmoždinky s límcem, ty jsou přímo určené k tomu, aby se prostrčily skrz vyvrtanou díru (bez nutnosti cokoliv dávat pryč a vracet zpět na místo). Bez znalostí detailů těžko radit konkrétněji. Na stěně obdobně.
Co se týká přesného posouvání těžkých předmětů, osvědčila se mi tato metoda: Předmět postavit na odřezek starého koberce (koberec lícem dolů), potom lze předmět po podlaze posouvat mnohem menší silou a bez "poskoků". Koberec se posléze vyndá tak, že předmět nakloníme na stranu a koberec vyndáme (z toho vyplývá, že koberec nesmí být pod celým předmětem nebo musí být z více kusů, jinak ho nevyndáte).
Dobrý den, chci vám odpovědět na vaši otázku "Kdo s ním bude hýbat aby se trefil na díry?" když váží metrák.
No přece ten, kdo si ho koupí. Ha ha.
Ale vážně. Návod jste nikde nenalezl = nebyl u daného trezoru nebo jste hledal informace na netu?
Myslím si, že ze zákona návody maj být u výrobku a ta věc ohledně kotvení mi připadá stejně důležitá, jako třeba kvalita zámku a proto by se v něm měli zmiňovat o postupu kotvení.
Já doma nevlastním ani vzduchovku, ale kdybych stál před vašim problémem, tak bych zašel do obchodu se zbraněmi a myslím si, že zdatný prodavač by měl tu správnou radu.
Přeji úspěch a dobrou mušku na šmejdy.
Trezor na 5 dlouhých má kolem 60 kg ve standardním provedení.
V podlaze, nebo v zadní stěně má díry (2-4), přes které si označíte tužkou místo vrtání na podlaze nebo zdi a vyvrtáte. K trezoru většina výrobců přikládá i kotevní prvky, kotvy, kterými ho po vyvrtání ukotvíte do podlahy, ke stěně. Nic složitého a zvládne to každý...
Dbejte na to, aby měl trezor od výrobce vystavený certifikát shody a odolnost nejméně 15RU
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.