Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kudy je vedena voda?

Od: biges* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

rád bych si v koupelně přivrtal věšák na ručníky, nicméně bych si nerad navrtal trubku či elektřinu. Dokážete, prosím, z fotky koupelny odhadnout, kudy asi vede voda a zda je bezpečné vrtat v označené oblasti? Osobne hádám, že povede spíše spodem a pak k vaně, nicméně si nejsem jist, jak jsou na to předpisy.

Komplet rekonstrukce byla prováděna před několika málo lety a firma se zdála být solidní, tak snad nedělali nějaké děsy.

Vpravo od bojleru by už elektrické vedení nemělo být.

Díky předem

Kudy je vedena voda?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

klus
hodnocení

3x

Kupte lepidlo "Mamut" a háčky na ručníky přilepte - vše vyřešeno.

darkaxe*
hodnocení

2x

Dolu asi uplne ne když tam je zasuvka, pokud za tou pračkou je pračkovy ventil (studena) možna tam tudy, pak ještě pustit teplou vodu a šahat na kachle pokud trubky dobře nezaizolovali... :)

albatros498022*
hodnocení

0x

Pokud přestavbu dělala firma tak vám musela dodat dokumentaci ve které je toto zakresleno.

mopet*
hodnocení

0x
Dolů si myslím že ne, tam je ta elektrika. Spíše si myslím že to jde ve stejné výšce nad vanu a tam dolů k vanovemu kohoutu, pokud teda není za pračkou pračkovy kohout, to by šlo dolů a pak k vaně.
Ale je to jenom hádání.

hodnocení

0x

Trubky s teplou vodou jsem úspěšně hledal termokamerou :)

ggg
hodnocení

0x

Zbytečný vrtat. Buď mamut, nebo oboustranná páska. *tanec*

monterovnik
hodnocení

0x

Termokamery mám v úložním prostoru pod postelí dvě - tak jednu můžu darovat.Taky nemám dokumentaci k rozvodům ale háčky jsem navrtal.I světlo nad umyvadlo i s natažením přívodu el. v sádrošu.No ale jestli se fakt bojíte,tak jedině přilepit.Dolů k zásuvkám ten přívod/odvod vody snad nepovede.Bych to tipoval ,, do boku,, k baterii - ale kolik mm pod tím oknem ( teda větračkou )? Jenom tipuju.Taky to může být doprava a pak dolů a potom do kohoutků.Zkuste se podívat pod vanu do dvířek jestli nebude vidět přívod vody.

Kudy je vedena voda? #2
krtek6*

Možností je několik...Pokud u té práce trochu přemýšleli tak je to vedené od vodovodní baterie vodorovně směrem k šamponum do rohu...pak dál..a někde u toho vysokého saponátu svisle hore...Pokud byly ocasy tak šli od baterie směrem hore do výšky těch armatur od kotle..a pak vodorovně až ke kotly...

termokamera
Vždycky jsem uvažoval o pořízení termokamery do domácnosti:)
Pokud máte nějakou zbytečnou, ozvěte se prosím na napiste.mi.email@seznam.cz
Děkuju

radajz*
hodnocení

0x

To vám nikdo neřekne. Můžeme jen hádat a vůbec se nemusíme trefit. S největší pravděpodobností nebudou v úrovni mezi oknem a výškou, kde trubky vstupují do zdi, ale jinak můžou vést kamkoliv. Nevíme, jestli není nějaký vývod i z druhé strany zdi.

Nejdřív bych zkusil lepení, a pokud by to neudrželo, tak bych zkusil vrtat.

hodnocení

0x

Všechny zdejší rady jsou jen dohady. Kudy co skutečně ve zdi vede, Vám neporadí nikdo. Pokud existují nějaká pravidla, nikdo je nedodržuje. Někdy nad umístěním trubek zůstává rozum stát. Přikládám fotku jedné koupelny po otlučení omítky.

Kudy je vedena voda? #3
Kudy je vedena voda? #4
Kudy je vedena voda? #5
krtek6*

tohle i udělat doma nebo na stavbě tak s ním vyrazím dveře aj s futrama :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]