Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Velký průtok vody přes pojistný ventil bojler

Od: keezlab* odpovědí: 11 změna:

Zdravím,

potřeboval bych poradit ohledně pojistného přetlakového ventilu na bojleru. Měl jsem v bytě (pronájem) instalaréra ohledně zapojení nového bojleru (bylo to nějaké prase a celé to zvrtalo, hlavně vývod z přetlakového ventilu do odpadu). Prozatím mám hadičku z pretlakoveho ventilu navedenou do kyple. Bohužel se mi zdá, že přes ten pretlakovy ventil protéká poměrně velké množství vody (samozřejmě když se bojler nahřívá -- +- 8 hodin denně). Za týden vyčete cca. 10l vody (to je cca. 1,5l za den).. Je to normální? *ee* Bojler má objem 60 litrů vody.

Děkuji za informace..

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

topic
hodnocení

1x

Záleží na vstupním tlaku vody, otevíracím tlaku PV, množství ohřívané vody (těch 60L může ohřívat několikrát denně), rozdíl teplot studená - teplá, pružnosti pláště boileru příp. pokud má nahoře vzduchovou kapsu, na typu PV... 10L týdně se dá ještě považovat za normál...

albatros498022*
hodnocení

0x

To je dost, zkuste PV ručně odpustit, mohlo vy jít o nečistotu. Rovněž je třeba zjistit, zda se nezměnil tlak vody v rozvodu.

keezlab*
hodnocení

Jsem v tom pomeřně nezkušený.. Nerad bych něco pokazil..

Tam nemáte co pokazit,nevím jaký máte ale buď je tam páčka nebo kolečko (zmáčknout nebo otočit) ale ten 1,5lit. denně je v pohodě ,mám 120 a vykape mě cca 2lit.Záleží na tom tlaku v soustavě a na teplotě co nahříváte. Dá se tomu předcházet s regulačním ventilem tlaku, snížením teploty anebo se dává malá expanzní nádoba,ale jesli ušetříte*nevi* já ne mám vodu vlastní a bojler přímo v koupelně tak ještě aby mě tam něco strašilo:)

doplněno 23.01.17 22:09:

No a tím kolečkem otočte podle šipky,správně by se to mělo občas udělat aby se vyzkoušela funkčnost a ventil se nezanesl.Ale ten litr a půl ve vaší spotřebě-nahřívání bude akorát.Ale zdá se mě podle fota že máte odpad z HT trubek u ventilu tak tam by neměl být problém hadičku zapojit (tvarovkama) a tím byste vyřešil starost vynášení kýble

plastbrno.cz/...

doplněno 25.01.17 18:02:

No a to je správně-prostě ten ventil otevřete ručně někdy pod ním bývají nečistoty (vodní kamen) a tím otevřením se pročistí, ale obávám se že vám to nepomůže ,to odkapané množství odpovídá

Velký průtok vody přes pojistný ventil bojler
keezlab*
hodnocení

Mám kolečko.. A bojler se nahřívá na 70 stupňů..

Velký průtok vody přes pojistný ventil bojler #2

Já mám vedle bojleru WC kombi. Z jedné strany do nádrže WC je přívod vody a z druhé strany je zátka. Zátku jsem provrtal a prostrčil hadičku od pojistného ventilu bojleru. Ani kapka tedy nepřide nazmar.

keezlab*
hodnocení

To je super řešení,bohužel u nás nejde provést. :(

keezlab*
hodnocení

Tak jsem pootočil kolečkem podle šipka a pouze se spustila hadicí voda..

doplněno 25.01.17 19:22:

Děkuji za infomace.. Aspoň že odpakaná voda +- odpovídá. Teď vymyslet jak to správně zapojit do odpadu. :(

fero*
hodnocení

0x

Dobrý den,přesto,že na Váš dotaz bylo již odpovězeno,podíval jsem se na objemy vody při různých teplotách.

Při předpokladu,že vstupní teplota do boileru je 12°C má voda objem 1.00048 lt,při 80°C je objem 1.0195 lt.

Vynásobením obou hodnot objemem boileru-t.j. 60 a odečtením objemů horké a studené vody dostanete ob-

jem vody,která Vám vyteče do kýble na jedno ohřátí.(Takže to ve Vašem případu bude v pořádku).

Jinak někteří instalatéři jsou opravdu "machři",znám případ kdy takovýto machr s kulatým razítkem zapojil výstup

teplé vody z plyn. kotle na studenou vodu(majitel se divil,že nemůže dostat do vany pořádně teplou vodu,závadu

odhalil až revizák)Ve Vašem případě zkuste vyvrtat do odpadu díru o průmeru hadičky ,hadičku zastrčit do otvoru

a zalepit silikonem.Díru vrtat směrem ve spádu odpadu.

S pozdravem fero

keezlab*
hodnocení

Děkuji za odpověď.. :) Bohužel paní majitelka bytu si vymyslela trochu komplikovanější zřízení bojleru.. :( Dám sem fotky..

keezlab*
hodnocení

Foto bojleru + špatné zapojení hadice od pojistného ventilu..

doplněno 31.01.17 18:16:

Aktualizace...

Velký průtok vody přes pojistný ventil bojler #3
Velký průtok vody přes pojistný ventil bojler #4
Velký průtok vody přes pojistný ventil bojler #5

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]