Nejste přihlášen/a.
Policie to chce zamést pod koberec. Zašel bych za právníkem ať poradí jak postupovat... Z fetky nejspíš nic nedostanete, ale za vloupání by ho měli zavřít a měli by jste klid. X Přestupek vyšumí a budete ho tam mít pořád... 4500 napsali účelově aby nešlo o trestný čin, stejně tak "spletl si dveře" aby nešlo o vloupání...
S poicií jednat jen prokazatelně, jasně jim říct že zamést pod koberec bude znametat problémy.
Na to jak postupovat Vám poradili ostatní ale jen se dívím protipožární dveře a nějaká smažka je vykopne ? a notabene i s futrem? Si s tímto děláte legraci nebo byly "odborně" zazděné (futra!) na "ohni odolnou "pěnu.
Nevím ale dnes jsem zrovna musel přezdít futra co jsem v pátek zazdil a jen vybourání mi trvalo asi půl hodiny a to jen proto,že byla zazděná jak mají být!jen pro info byl blbě dán "vágrys" a holt smůla-nepřekontroloval jsem to
Asd-předně hasič je neprokopne tak snadno jak si myslíte (pokud jsou to kvalitní dveře a ne nějaké rádoby požárně bezpečnostní dveře) anvíc by je ani neprokopával nýbrž požil k tomu nástroj co má u sebe,což je alke docela jedno tady jde že údajně vykopnul i zárubně což je téměř nemožné!
To individuum má přednost před sociálními případy, když mu dá město byt? Nějak to nechápu. Ještě se ho zastává policie? Proti rozhodnutí policie se můžete odvolat. Také prozkoumat, jak se toho případu zbavit. Protože takový lump může provést cokoliv.
tak díky bohu nakonec se zavařilo i té paní na úřadě která tohoto paná doporučila po tel. rozhovoru bya paní velice nepříčetná proto sme se stížností volaly rovnou panu starostovy který rozzuřeně nadával že o ničem neveděl že paní nemá ani pravomoce doporučovat takovéto lidi do soukromích bytu ale pouze do městských a ubytoven dnes se bude vše řešit s PČR kde jdeme nesouhlasit s tím že to bude vedeno pouze jako přestupek odhad zedníka (9700kč) který máme potvrzený v papírové podobě
Škoda na majetku, ale hlavně šlo o vloupání. "Spletl jsem si dveře" = účelová lež, dost možná mu to poradí sami pomahači aby to nemuseli řešit - vůbec bych se nedivil...
jyri a co byste chtěl? Aby váš problém někdo za vás vyřešil? Váš problém je, že si necháte vy a ostatní nájemníci kálet na hlavu!
Pokud feták nevlastní žádný majetek a je trochu prolhaný, tak je to ztráta času, úředníci budou ouřadovat, předvolávat, nejvíce času ztratí poškozený, poté se to zaregistruje do soupisu přestupkového zákona a možná se to odloží. Na dotaz, kde to jsme, můj šéf má názor v banánové republice.
Je to poškozování cizí věci, násilné vniknutí, policie by měla případ vyšetřovat jako podezření na porušování domovní svobody - tj. trestný čin - nehledě na finanční škodu.
Ono že do 5tis. Kč je přestupek a nad trestný čin lze klasifikovat jen v některých případech - v případě nenásilné krádeže - třeba v případě, že že mě někdo odstrční a vytrhne mi telefon z ruky je to trestný čin, i kdyby onen telefon stál tisícovku, ale kdyby ten stejný telefon vzal ze stolu je to je přestupek.
Co můžete dělat ... policie by měla zahájit vyšetřování, ostatně už při zadržení museli dát pachatelovi (nebo přesněji osobě podezřelé ze spáchání) test na alkohol a drogy, kvůli vypsání protokolu. Ve výsledku by Vám měl škodu nahradit, otázkou je, zdali je to u takové osoby vymahatelné - pokud pracuje tak ano. Kdo je připraven není překvapen - pokud jste pojištěn, oznamnte událost pojištovně, vše sepište a nafoťte.
Ale o přestupek nejde ... to je když špatně zaparkujete, ne když někomu vykopnete dveře a vejdete do cizího bytu ...Nic ukrást nemusím - trestný čin jsem spáchal ve chvíli kdy jsem poškodil úmyslně vstupní dveře, je celkem jedno jaký byl můj další záměr...
Měl jsem známého, taky už je na pravdě boží, a ten občas vadil sousedům. Není důležíté proč, ani jestli oprávněně. Jednoho večera se ozval zvonek, tak otevřel, ze tmy se vynořila pěst, dveře se zase zabouchly, a on v sedě na zemi přemýšlel, který ze sousedů to asi tak mohl být. Nikdy se to nedozvěděl. A neberte to jako navádění. Tohle se přece nesmíííííí. Tak pšššššt.
Zase z toho smrdí ta policajtská nechuť něčím se zabývat. Přitom těch 4700kč je jasně málo. Zárubeň(obyčejná,plechová) stojí kolem tisícovky, vchodové dveře dva až pět tisíc, i víc. A kde je zazdění, začištění, doprava, daň babišovi, atd. Já myslím, že těch asi 9-10 tis vůbec není moc.
Na Policii ČR podejte stížnost. To je škoda mnohem vyšší než limit pro přestupek. Líný policista si tímto usnadnil práci, protože to pošle na Obecní úřad.
Zdravím a navrhuji obrnit se trpělivostí a začít jednat ve smyslu " pomáhat a chránit " majetek svůj a osob blízkých.Slzy Vám nestačí. Sám jsem absolvoval obdobnou mašinérii po vniknutí pachatele do objektu domu. Policie dodnes nic kloudného nevyřešila , (škoda cca 25tis.kč) tak " občane postarej se sám ". Navrhuji instalovat jednoduché cenově dostupné elektronické věcičky z Dálného východu, které dokáží účinně zastrašit, eliminovat pohyb, vniknutí a informují na dálku majitele i po telefónu.Ve sklepních prostorech se vyplatí dodělat dotatečné mřížové zabezpečení. Skušený domovník je schopen vyrobit sám "na koleně". Zhoršující doba nahrává lapkům a nefachčenkům. Pro další info mě kontaktujte. Rád informačně pomohu - pokud mohu. Jsme v Čr a bude hůř.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.