Nejste přihlášen/a.
DObrý den
Stavím RD a rád bych si nechal udělat centrální vysavač. Můžete mi někdo poradit, kdo už centrální vysavač máte a máte dobré zkušenosti s nějakou dotyčnou firmou, popř. nějaké dobré rady co si nechat udělat a nebo neee?
Jižní Morava
Děkuji
Dobrý den
A doporučíte Huskya nebo Beam?
Děkuji
Je to skvělá věc, a já do dneška lituju, že jsem si při rekonstrukci neudělal alespoň rozvody. Má to jednu velkou výhodu, zásobník to má dole ve sklepě a tedy jakákoliv manipulace s filtrama a běžné čištění nepráší doma, filtrovaný vzduch to vyfukuje ven, nikoliv dovnitř jako klasický vysavač, takže naprosto žádný vířený prach. Věřit, že filtr zachytí vše, může jen naiva.
No a pokud na to máte, pořiďte si centrální vysavač s automatickým odlučovačem do odpadu. Pak už se nemusíte vůbec zabývat čištěním filtrů. Jde s tím vyssávat nejen prach, ale i mokro, voda vyteklá v koupelně nebo v kuchyni. Rozlije se vám polévka jde to vysavačem. Ale před několika lety, stál takový vysavač kolem 50tis. Jak je to s cenami dnes, nevím.
Další výhoda je bezhlučnost. Nechte si udělat"automatickou lopatku" pod linkou, přimetete drobky, smetí k mřížce, do které je nepořádek samovolně vcucnut. Délku hadice, abyste s ní dosáhl po celém domě, Vám odborníci spočítají sami. My máme vysavač v garáži, propojené s domem a rozvod i do patra, ale bylo s ním počítáno už při stavbě domu, takže věe poid podlahou a ve zdech.
Mám zhruba rok. Instalační materiál mě stál zhruba 3,5tis. Jednotka s hadicí 10tis.
Zkušenosti:
Štěrbina do soklu kuch. linky. Super věc, jen je proklatě hlučná. Možná jiný výrobce má lépe tvarované vzduchové cesty.
Pokud se vysává, je dobré pootevřít okno alespoň na ventilačku. Pokud je doma krb je to naprosto NUTNÉ, zapálený krb vysavač přetlačí a veškeré spaliny jdou do interiéru místo do komínu.
Jinak jen samá pozitiva. Žádný HEPA filter u klasického vysavače nezachytí vše, a věřte že ty nejjemnější částice jsou nejnebezpečnější. Výkon je násobný oproti dnešním euro vysavačům. Centrální vysavače zatím nepodléhají jakékoli regulaci EU. Obrovský zásobník vysypete jednou za půl roku do popelnice.
Za mě jednoznačně ANO.
Centrální vysavač znám z doslechu cca dvacet roků. Nyní má dcera postaven RD a centrální vysavač zřídili bez zaváhání, technické údaje neznám, jen vím, že celá rodina si toto zařízeí chválí. A když se zeták pro něco rozhodne, určitě to musí mít velké výhody.
Firmu nevim ale je to nejspis dobra vec.
Znamej si to nechal kdysi zridit v panelaku a pak v novym domku taky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.