Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Zřejmě asi většina z vás bude považovat tuto moji žádost o radu jako směšnou, ale mě opravdu trápí. Mám nový dům s novou fasádou, ale co mi dělají pavouci, to je opravdu strašné. Uvnitř domu ne, ale v rozích domu mám neustále pavučiny, které nejdou ani hadrem na holi vymést. Vždy se zežmolí a zůstanou na fasádě. Vypadá to hrozně. Je to vysoko, kam se ani nedostanu. Samou pavučinu mám i pod podbitím. Děkuji všem za každou rozumnou radu.
A co vyzkoušet tyto ometače s dlouhou teleskopickou tyčí? danpro.cz/... A protože mám z pavouků pořádnou fobii, jednou jsem si vyžebrala od deratizátora, který dělal pro město, neškodný postřik pro lidi, ale který odpuzoval pavouky. Bohužel přímo mi to namíchal. Ale jistě něco na trhu bude k mání. Ale ta teleskopická tyč by určitě pomohla.
A tady ještě něco: pulitech.com/...
Taky s tím mám zkušenost,jeden den očistím,a druhý den tam jsou znovu...Já používám vysavač,smeták-s dlouhou násadou,nekonečný boj ale nebojte,v zimě bude klid,to se zas nastěhují dovnitř...
Nevím jestli je to pravda nezkoumala jsem,ale jeden známý mi kdysi říkal,že pavučiny nemusí být nutně od pavouků,prý vznikají (v místnostech) ,kde se topí útřením topením jako vlatně usazený prach.Také říkal že vyderatizovat dům od pavouků stojí cca 2500Kě.Jak by se to dalo udělat zvenku, netuším.
Také nesnáším pavouky,Nicméně jako zastánce práva na život čemukoli a komukoli (vyjma vrahů) si říkám,že pavouk je živý tvor,jenž má na svůj život stejné právo jako každý a nemůže za to,že jsem si ho neoblíbili.
doplněno 15.09.09 10:00:ústředním
Až se nastěhují dovnitř, můžete použít odpuzovač pavouků: svet-nakupu.cz/... . Přiznávám, že zkušenost s tím nemám. Ale docela by mě zajímalo, jestli budou raději trpět v domě, nebo se odstěhují ven do zimy. Třeba by utekli až k sousedům
Ale jinak Vám držím palce, já jsem ten nekonečný boj s pavučinama vzdala. Pavouků se štítím, ale kdykoli uvidím chycenou mouchu, vždy si uvědomím jejich užitečnost a popřeju jim další úspěšný lov.
Před delším časem se mi dostala do ruky příručka "1000 rad pro domácnost" a jestli si dobře pamatuji, tak tam byla rada, že tam, kde nechceme mít pavouky, máme povrch ošetřit (vodním) roztokem modré skalice (síran měďnatý - CuSO4). Někdy se také přidávala do vápna, když se bílilo, konkrétní použití ale nejlépe vyzkoušet na malé části fasády. Teď v zimě ale není na ověřování ten pravý čas.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.