Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sloup v podkrovním bytě

Od: mnd® odpovědí: 6 změna:

Budu ( teda asi budu ) kupovat další podkrovní byt 2+kk,jenže za dveřmi při vstupu do společného prostoru obyvák/kuchyň je sloup.Do ložnice je vstup zvlášť z chodby.Ty dveře tam nejsou-zůstali jen futra.Dveře jsou ve sklepě,ale to není ten problém.Problém je ten sloup - nevím z čeho je vyrobenej ani co je uvnitř ( současný majitel taky neví ) - jestli je to jen podpůrnej nebo v něm něco vede.Pod tímto bytem ani v okolních tento sloup nemají.Když klepnu do rohu toho sloupu,tak je tam prohlubeň jak je to měkký,ale provrtat ho nejde.I novým vrtákem udělám jen ,,důlek,, a neprovrtám do hloubky.Až bude ten byt vystěhovanej,tak bych chtěl ten otvor od zdi ke sloupu zadělat a ještě udělat od sloupu směrem k oknům další stěnu s vstupem a tak vlastně z 2+kk udělám 2+1 ( prostě oddělit obyvák a kuchyň ).Bude to ze sádrokartonu.To tam mám postavit sádrokartonovou zeď tlustou od zdi ke sloupu přes 13,5 cm (sloup má 4x13,5 cm) - píšu v cm,protože se mi to lépe v reálu představuje - a potom od sloupu směrem k oknům zmenšit na nějakých 10 cm? Nebo nemáte někdo nápad jak to případně řešit? Foceno mobilem,tak omluvte kvalitu fotek.

Sloup v podkrovním bytě
Sloup v podkrovním bytě #2
Sloup v podkrovním bytě #3

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

machp*
hodnocení

0x

Sloup podle foto má 13x13 tak bych to udělal jak píšete na sloup příslušné profily a stěna ze sádroše .Pokud ho nechcete odstranit tak neřešte z čeho je a kčemu slouží.

mnd®
hodnocení

Díky.Rušit ho zatím nebudu.Nějakou funkci tam určitě má když tam je.Jenže odpláštit bych ho mohl až to bude případně moje.Pak se do toho asi pustím a do toho sloupu se podívám co že je to uvnitř.Zatím jsem jen udělal jen prohlídku bytu a nemohl jsem hned bourat a zkoumat.To by se paní asi zbláznila,kdybych tam hned začal víc vrtat,bourat a zkoumat.Ale asi do toho půjdu - při ceně dalšího bytu v ceně necelej jeden melounek se i to s úpravama vyplatí.Paní se bude stěhovat do D.D. a dědice žádné nemá.Ještě bych to mohl probourat mezi pokojem děcek a kuchyní - pak by vznikl 4+1 a 2+1 v jednom,takže vlastně 6+1 - ale to nechci.Chtěl bych ten případný 2+1 pronajímat.

mytrix*
hodnocení

0x

Já popravdě moc netuším, na co se ptáte :)

Pokud Vám jde o to, jak to řešit, tak vzhledem k tomu, že stejně budete dělat nové stěny není nic snazšího, než obklad toho sloupu odstranit a zjistit tak, co tam vlastně je. Podle toho co tam najdete pak zvolíte nejlepší řešení.

maara*
hodnocení

0x

To je pěkně blbě umístěnej sloup ...

Nejspíše bude podpůrný ... jestli to nešlo provrtat tak asi železobeton.

Řešit se to dá, řekl bych že dříve byla stěna jinak, při změně dispozice ale musela vzniknout podpěra - a tak vznikl tenhle sloup.

mnd®
hodnocení

maara a blesik: žádná stěna tam mezi tím sloupem a zdí nebyla.To chci udělat teprve já protože je fakt blbě umístěnej.Vrtat a odplášťovat fakt zatím nejde - není to zatím můj byt a paní se tvářila už blbě když jsem do jeho rohu kopl a udělal důlek.Ten roh je měkkej jak papír a přitom vrtat do prostředku sloupu nejde.Nevím právě jak na to upevnit účka/elka na udržení sádrošu.Ale asi do toho za ty peníze půjdu a udělám já nevím - nějaký držáky okolo? a pak zamaskovat? a perlinku a a a? Aby to nebylo vidět.Hele,když bych na ten sloup dal plechovej obal a do něj zanýtoval účka na sádroš a potom zakryl a zamaloval - bylo by to blbý? To by šlo,ne? Tento byt mám na poschodí,ale pořád nechápu funkci toho sloupu,když v jiných bytech ani okolo ani pod není.Já mám 3+1,vedle je 4+1,naproti 1+kk a tento jedinej 2+kk má blbej sloup.Pod tímto bytem je 3+1 bez sloupu ale mají tam sádrošovou zeď 100mm tlustou a v dalším patře pod nima už tu zeď nemají vúbec,protože to byla jen příčka a tak ji vybourali.Takže ano - někdo bourá a někdo staví.Jenže nechci na délku přes osm metrů spojenou kuchyň a obývák.Právě proto,že předpokládám že tam není jen tak na okrasu tak ho chci zachovat,ale jak ho ,,zaobalit,,? když do něj nemůžu - ani to nejde -vrtat?

hodnocení

0x

Podle mně, jde -li o podkrovní byt a v jiných bytech tento sloup není, znamená to, že má svou funkci v podpoře krovu. Radím do toho nevrtat a zakomponovat sloup do příp. stěny. (Jeden stěnu staví, druhý ji zas ruší - proti vůli není dyšputát...)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]