Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Dnes v noci jsem od kotle slyšel divný zvuk jak padají peletky do kotle a tak jsem šel zkontrolovat. Zjistil jsem že trubka od šnekového podavače k hořáku je prohořelá. Máme kotel teprve krátce necelou t. sezonu a tak se ptám stává se to často? Je nějaká možnost jiného svodu? Nebo víc ohnivzdurná trubka? Děkui za rady
Dělají se i kovové flexi hadice třeba denbraven.cz/... ALE je otázka proč to udělalo.To je opravdu prohořené? Vždyť tam nemá oheň co dělat (smrdí to vyhořením) Kdo to zapojoval vy nebo firma? Jestli firma tak reklamace
Kotlům nerozumím, tudíž netuším jaká je/měla by být v místě teplota. Co se týká poškození hadice: Rozhodně to neprohořelo, možná je to degradované vysokou teplotou / chemicky degradované, ale spíš mi to přijde probroušené. Zaráží mě změna barvy - to je fakt od spalin? Ještě jednou, konstrukce kotlů je mi cizí, ale dle mého v tomto místě spaliny nemají co dělat. Pokud chcete vybrat jinou hadici, potom třeba zde. Jsou tam teplotně odolné plastové i kovové. V každém případě musíte vybrat hadici vhodnou pro dopravu materiálu, tj. abrazivně odolnou, ne tu, na kterou dal odkaz @magor, ta je na vzduchotechniku. I já se ale ztotožňuji s názorem, že je třeba nejprve reklamovat.
Trubky šnekového podavače jsou schválně z takového materiálu, který se při případné poruše roztaví a tím se oheň nepřenese na zásobník s palivem, případně na silo (pokud je tam třeba další šnek nebo pneu doprava). Ve vašem případě to vypadá na chybnou montáž, ihned se obraťte na montážní firmu, máte to jistě ještě v záruce...než dojde k tomu nejhoršímu (pokud trubku nahradáte nějakou, třeba kovovou)...
nahradíte
Zdravím, spíš si myslím, že by na té trubce mělo být teplotní teplotní čidlo, který by v případě prohoření zablokovalo podavač ať neposílá peletky.
@dam tam jde o to, aby se peletky vysypaly na zem a tím se přerušíl jejich plynulý tok; jinak čidlo by bylo vhodné pro signalizaci zvýšené teploty; nezabránilo by vyhoření zásobníku...přece palivo je od hořáku až po zásobník a může tedy prohořet až do zásobníku a případně i do sila (pokud je silo použito)...v případě poruchy, kdy se žár dostane do podavačů...
Tak jsem psal tomu co dělal kotel a že se odpoledne staví tak jsem zvědav.
Volal jsemi jednomu servisákovi na Atmose a prý se to stává. Trubka díky tomu že když se usadí nějaké peletky v trubce tak to prohoří na začátku a tím pádem se to nedostane výš. Prý to chce vychytat úhel trubky tak aby se vůbec neusazovali.
Tak zatím děkuji a uvidíme co bude dál.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.