Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prohořelá trubka - Není možnost jiného svodu?

Od: romanknin* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den. Dnes v noci jsem od kotle slyšel divný zvuk jak padají peletky do kotle a tak jsem šel zkontrolovat. Zjistil jsem že trubka od šnekového podavače k hořáku je prohořelá. Máme kotel teprve krátce necelou t. sezonu a tak se ptám stává se to často? Je nějaká možnost jiného svodu? Nebo víc ohnivzdurná trubka? Děkui za rady

Prohořelá trubka - Není možnost jiného svodu?
Prohořelá trubka - Není možnost jiného svodu? #2
Prohořelá trubka - Není možnost jiného svodu? #3

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Klidně tam můžete napasovat normální kovovou trubku a ničemu to vadit nebude. Nebo jen nahoře nechat pár cm flexibilní aby zajistila alespoň nějakou možnost pohybu.
Jinak u rok starého kotle by se to podle mě rozhodně stát nemělo.
Určitě bych to reklamoval.

hodnocení

2x

Dělají se i kovové flexi hadice třeba denbraven.cz/... ALE je otázka proč to udělalo.To je opravdu prohořené? Vždyť tam nemá oheň co dělat (smrdí to vyhořením)*nevi* Kdo to zapojoval vy nebo firma? Jestli firma tak reklamace

hodnocení

2x

Kotlům nerozumím, tudíž netuším jaká je/měla by být v místě teplota. Co se týká poškození hadice: Rozhodně to neprohořelo, možná je to degradované vysokou teplotou / chemicky degradované, ale spíš mi to přijde probroušené. Zaráží mě změna barvy - to je fakt od spalin? Ještě jednou, konstrukce kotlů je mi cizí, ale dle mého v tomto místě spaliny nemají co dělat. Pokud chcete vybrat jinou hadici, potom třeba zde. Jsou tam teplotně odolné plastové i kovové. V každém případě musíte vybrat hadici vhodnou pro dopravu materiálu, tj. abrazivně odolnou, ne tu, na kterou dal odkaz @magor, ta je na vzduchotechniku. I já se ale ztotožňuji s názorem, že je třeba nejprve reklamovat.

hodnocení

1x

Trubky šnekového podavače jsou schválně z takového materiálu, který se při případné poruše roztaví a tím se oheň nepřenese na zásobník s palivem, případně na silo (pokud je tam třeba další šnek nebo pneu doprava). Ve vašem případě to vypadá na chybnou montáž, ihned se obraťte na montážní firmu, máte to jistě ještě v záruce...než dojde k tomu nejhoršímu (pokud trubku nahradáte nějakou, třeba kovovou)...

doplněno 23.01.17 10:09:

nahradíte

dam®

Zdravím, spíš si myslím, že by na té trubce mělo být teplotní teplotní čidlo, který by v případě prohoření zablokovalo podavač ať neposílá peletky.

@dam tam jde o to, aby se peletky vysypaly na zem a tím se přerušíl jejich plynulý tok; jinak čidlo by bylo vhodné pro signalizaci zvýšené teploty; nezabránilo by vyhoření zásobníku...přece palivo je od hořáku až po zásobník a může tedy prohořet až do zásobníku a případně i do sila (pokud je silo použito)...v případě poruchy, kdy se žár dostane do podavačů...

mnd®
hodnocení

0x

Zdravím,k hadici už Vám něco poradili.Ale jestli to montovala firma,tak reklamovat a zrovna si nechte trochu upravit ten odborně zapáskovanej uzel různých kabelů na zemi.Je vidět,že tam máte čisto,ale tenhle spletenec bych pod kotlem mít nechtěl už jen kvůli zametání a úklidu ;).

Prohořelá trubka - Není možnost jiného svodu? #4

romanknin*
hodnocení

0x

Tak jsem psal tomu co dělal kotel a že se odpoledne staví tak jsem zvědav.

Volal jsemi jednomu servisákovi na Atmose a prý se to stává. Trubka díky tomu že když se usadí nějaké peletky v trubce tak to prohoří na začátku a tím pádem se to nedostane výš. Prý to chce vychytat úhel trubky tak aby se vůbec neusazovali.

Tak zatím děkuji a uvidíme co bude dál.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]