Nejste přihlášen/a.
Zdravím
Z obou stran 70 cm základu jsem vykopal díru a nyní se potřebuji podkopat pod základem otvor tak 40x40cm. Nevíte kde sehnat třeba nějaký vrták do vrtačky? Nebo nějaký nápad jak kopat, vrtat vodorovně v hlíně?
Dík za info
Dobrý den, sekáč = majzlík. A trubkový je silnostěnná trubka na jedné straně s ostřím. Ovšem, na fotce vidím pěknou lopatičku (či zednickou lžíci), tak nebude problém prostě hrabat a hlínu hned vyhazovat z výkopu (v kombinaci se sekáčem a i z druhé strany). Zdravím!
doplněno 21.01.17 10:03:
Lepší pomalu, než mít plný obličej odlétající hlíny od něčeho rotačního. Navíc potřebujete velký otvor, tak ho musíte "vykutat". Ovšem, pokud to děláte nyní, tak bude zemina asi promrzlá - chtělo by to lepší a teplejší čas na práci venku.
0x
Tak to jsem dělal pro vodovod. Na dvoukilové bourací kladivo jsem dal nástavec "lopatka sds+" a používal také polní lopatku kterou jsem kdysi koupil v army shopu a trvale vozím v autě. Paní vytahovala kyble s naloženou hlínou a hlídala okolí, abych mohl bez obav klnout. Hlína byla v pohodě, také jsem narazil na šutr a musel použít i špičák do bouracího kladiva.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.