Nejste přihlášen/a.
Zdravím
Z obou stran 70 cm základu jsem vykopal díru a nyní se potřebuji podkopat pod základem otvor tak 40x40cm. Nevíte kde sehnat třeba nějaký vrták do vrtačky? Nebo nějaký nápad jak kopat, vrtat vodorovně v hlíně?
Dík za info
Dobrý den, sekáč = majzlík. A trubkový je silnostěnná trubka na jedné straně s ostřím. Ovšem, na fotce vidím pěknou lopatičku (či zednickou lžíci), tak nebude problém prostě hrabat a hlínu hned vyhazovat z výkopu (v kombinaci se sekáčem a i z druhé strany). Zdravím!
Lepší pomalu, než mít plný obličej odlétající hlíny od něčeho rotačního. Navíc potřebujete velký otvor, tak ho musíte "vykutat". Ovšem, pokud to děláte nyní, tak bude zemina asi promrzlá - chtělo by to lepší a teplejší čas na práci venku.
Tak to jsem dělal pro vodovod. Na dvoukilové bourací kladivo jsem dal nástavec "lopatka sds+" a používal také polní lopatku kterou jsem kdysi koupil v army shopu a trvale vozím v autě. Paní vytahovala kyble s naloženou hlínou a hlídala okolí, abych mohl bez obav klnout. Hlína byla v pohodě, také jsem narazil na šutr a musel použít i špičák do bouracího kladiva.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.