Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podkopání podvrtání základu v hlíně

Od: higosajama* odpovědí: 6 změna:

Zdravím

Z obou stran 70 cm základu jsem vykopal díru a nyní se potřebuji podkopat pod základem otvor tak 40x40cm. Nevíte kde sehnat třeba nějaký vrták do vrtačky? Nebo nějaký nápad jak kopat, vrtat vodorovně v hlíně?

Dík za info

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

0x

Ze silnější trubky udělat flexou trubkový sekáč, nejjednodušší a podle mne i nejlevnější a nejrychlejší.

higosajama*
hodnocení

Dám sem ještě fotku ,

Dík za odpověd, jen trochu nevím co je to trubkový sekáč?

Podkopání podvrtání základu v hlíně
ben®

Dobrý den, sekáč = majzlík. A trubkový je silnostěnná trubka na jedné straně s ostřím. Ovšem, na fotce vidím pěknou lopatičku (či zednickou lžíci), tak nebude problém prostě hrabat a hlínu hned vyhazovat z výkopu (v kombinaci se sekáčem a i z druhé strany). Zdravím!

doplněno 21.01.17 10:03:

Lepší pomalu, než mít plný obličej odlétající hlíny od něčeho rotačního. Navíc potřebujete velký otvor, tak ho musíte "vykutat". Ovšem, pokud to děláte nyní, tak bude zemina asi promrzlá - chtělo by to lepší a teplejší čas na práci venku.

higosajama*
hodnocení

No ručně to jde celkem pomalu :) tak jsem přemýšlel že bych si dal nějaký nástavec na vrtačku.

Ale vrták do hlíny jsem našel jen ten velký třeba na sloupky plotu .

moto*
hodnocení

0x

Tak to jsem dělal pro vodovod. Na dvoukilové bourací kladivo jsem dal nástavec "lopatka sds+" a používal také polní lopatku kterou jsem kdysi koupil v army shopu a trvale vozím v autě. Paní vytahovala kyble s naloženou hlínou a hlídala okolí, abych mohl bez obav klnout. Hlína byla v pohodě, také jsem narazil na šutr a musel použít i špičák do bouracího kladiva.

rv*
hodnocení

0x

Záleží od toho, co je pod základem. U mě to je písek, takže stačilo jenom hrabat rukama z jedné a pak z druhé strany. Pokud to nejsou velké kameny, zkusil bych vapkou vyplavit co jde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]