Dobry den, potrebuji poradit. Likvidoval jsem parkety v byte, ktere byly lepeny asfaltem k betonu. Vyloupani bylo bez problemu. Dnes mi kamos parkety odvezl, ale pri tom zasvinil schody a hrany schodu jsou zaspineny asfaltem. Na schodech a patrech je lino. Cim mohu tento asfalt odstranit?
Zdravím, Použít se dá poměrně hodně věcí - záleží na tom, co je pro vás nejdostupnější. Já používám na odstraňování asfaltu běžně ředidlo S 6006 (olejo syntetické ředidlo), můj děda jako natěrač používal nejvíc terpentýn (terpentýnový olej - používá se jako ředidlo a přísada do fermežových a olejových barev. Terpentýn má výhodu v tom, že ho lze použít na jakýkoli povrch, protože není agresívní (na rozdíl třeba d toho S 6006 , které agresivní je, i když velmi málo) a povrch nepoškozuje (tedy přesněji nevím o žádném povrchu, který by dokázal poškodit).
Na klasický asfalt dost dobře funguje obyčejný máslo.
marekb
20.01.17 20:35
Coze?
qwope
Je to tak, kdo jezdí na supersportu ví, že když chce odstranit ty otravné nehezké asfaltové skvrnky, zejména z vnitřní strany zadního blatníku, použije buďto k tomu určený a zakoupený přípravek, nebo již zmíněné, máslo ( a hadr, houbičku atp)
Rozhodně bych dal přednost rychle působícímu přípravku,tedy benzínu(čističi)nebo přímo jednoúčelový: cistice-podlah.heureka.cz/... vyčištění aplikujte voskový preparát.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.