Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odstranění asfaltu z lina

Od: marekb odpovědí: 15 změna:
Dobry den, potrebuji poradit. Likvidoval jsem parkety v byte, ktere byly lepeny asfaltem k betonu. Vyloupani bylo bez problemu. Dnes mi kamos parkety odvezl, ale pri tom zasvinil schody a hrany schodu jsou zaspineny asfaltem. Na schodech a patrech je lino. Cim mohu tento asfalt odstranit?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Ještě lepší než máslo je sádlo. Potřít sádlem, pak odrbat hadříkem, nakonec omýt jarem.

pohanka*

Též doporučuji, vyzkoušeno.

doktpr365*
hodnocení

1x

Technický benzín,benzínový čistič. V práci na asfalt používáme.

marekb
hodnocení

A kde se to da sehnat?
fiser22*

Prakticky v jakékoliv drogérii či hobbymarketu :) stejně jako již zmíněné ředidlo :)

Hlavně bych se na to vrhl co nejdříve, jinak je možné že i po odstranění zůstanou na linu nehezké jakoby "mastné" fleky

ronyx*
hodnocení

1x

Zdravím,
Použít se dá poměrně hodně věcí - záleží na tom, co je pro vás nejdostupnější. Já používám na odstraňování asfaltu běžně ředidlo S 6006 (olejo syntetické ředidlo), můj děda jako natěrač používal nejvíc terpentýn (terpentýnový olej - používá se jako ředidlo a přísada do fermežových a olejových barev. Terpentýn má výhodu v tom, že ho lze použít na jakýkoli povrch, protože není agresívní (na rozdíl třeba d toho S 6006 , které agresivní je, i když velmi málo) a povrch nepoškozuje (tedy přesněji nevím o žádném povrchu, který by dokázal poškodit).

yarda*
hodnocení

1x
Má pravdu ten,nebo ta co píše o sádle.V práci děláme s asfaltem a když kápne do vlasů je nejlepší sádlo které rozpouští asfalt.

funguje i indulona a každý mastný krém

hodnocení

0x

Na klasický asfalt dost dobře funguje obyčejný máslo.

marekb
20.01.17 20:35
hodnocení

Coze?
qwope

Je to tak, kdo jezdí na supersportu ví, že když chce odstranit ty otravné nehezké asfaltové skvrnky, zejména z vnitřní strany zadního blatníku, použije buďto k tomu určený a zakoupený přípravek, nebo již zmíněné, máslo ( a hadr, houbičku atp)

No jo. Zkus a uvidíš. Jde to jako po másle.

marekb
hodnocení

Jde mi hlavne o to aby to co nejmene smrdelo. Pokud bych pouzil redidlo, tak me budou sousedi hnat. Da se pouzit napr. Technicky lih?
maslo

Zkusil jsi máslo. Ovšem taková kyselina máselná nic víc nesmrdí

jabraka*
hodnocení

0x

Rozhodně bych dal přednost rychle působícímu přípravku,tedy benzínu(čističi)nebo přímo jednoúčelový: cistice-podlah.heureka.cz/... vyčištění aplikujte voskový preparát.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]