Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problem ja na to ?

Od: peter 12 odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, mám takový problém který, nevím, jak mám vyřešit. Už je to 3 rokem co jsme se nastěhovali do městského bytu rekonstruovanému z azylového domu na byty 1 třídy. Asi po několika měsících jsem zpozoroval nějaké tvory na WC a v koupelně. Někdy jsem to zpozoroval i v jiných bytech tak jsem si myslel, že je to nezávadné a většinou se to vyskytuje večer tak jsem na to nebral tak vážně. Po čase jsem si začal všímat, že se asi zdržují tam kde je vlhko (kytky, akvárko). Jenže teď mě to docela štve, protože jsou vidět i přes den a jsou všude (v postelích, ve věcech atd.) Začal, jsem je sledovat odkud lezou a zjistil jsem, neboli se přede mnou schovají do zdi třeba v rohu. Byty před nastěhováním v zimě nebyly vytopené, protože někdo uzavřel topení a nechal otevřené větračky, takže byty byly namrzlé. A před rokem se upravovala střecha, protože zatékalo a zdi byly mokré v přízemí. Ta žijící věc vypadá jako slzička asi 1 cm a prý se tomu říká zlata rybička. Prosím, když budete vědět a poradíte mi jak se tohoto problému, který dokáže znepříjemnit bydlení. Co nejrychleji a nejlépe zbavit jednou pro vždy budu velmi rád. Předem děkuji za odpověď.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

doplnit odpověď
hodnocení

0x

Jedná se o Rybenku domácí. K jejímu hubení jsou účinné například tyto prostředky, které se aplikují dle návodu na jejich obalech:

Formitox, Biolit sprej - universal, Biotoll spray, Biotoll prášek, K-Othrine 25 SC...

laden*
cedule.net/...
podivej se na tohle jestli je to ono
laden*
taky zajimavý članek:)
xpress.cz/...

doplnit odpověď
hodnocení

0x
Zdravím. Dříve jsem bydlel v paneláku a měli jsme tam podobný problém, měli jsme tam rusi ( hnědé potvory velikosti švábu). Vylézali hlavně v noci, zřejmě nemají radi světlo. Vylézali stoupačkami. Je nutné proto vystříkat hlavně stoupačky, pak ještě kuchyň a koupelnu. Co je důležité, aby se to provedlo ve všech bytech, protože jak jsem psal, lezou i stoupačkami, proto, když se nějaký byt nevystříká, tak tam přežijí, a pak se zase rozlezou.

pavel2*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Jestli je to městský byt, a hmyz je i v dalších bytech, tak by mělo město spolu s hygienickou stanicí zorganizovat provedení dezinsekce v celém domě naráz, a profesionální firmou. Zásah se musí opakovat protože vajíčka přežijí a z nich se pak vylíhne další generace.

šťastná*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Ke všem dobrým radám bych jen dodala, že by to měl opravdu řešit komplexně v celém domě pronajímatel bytů. Ten by měl i deratizaci uhradit. Je jeho povinností zajistit odpovídající hygienické bydlení. Určitě doporučuji zajít na bytovou správu a problém nahlásit bytovému technikovi, aby to zařídil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]