Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přetopený kotel. Radiátory netopí všechny

Od: jasanek* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den. Po přetopení kotle přestalo topení topit jak by mělo.

K vytápění používám Dakon dor 20. V systému jsou dále dvě akumulační nádrže o objemu 750 litrů. Na zpátečce je ladomat. A na trubce do baráku třícestný ventil a čerpadlo. Před přetopením byl nastaven na pozici 7 a do baráku šlo přibližne 40 stupňů. Nyní je na tu samou teplotu nastaven mezi 8 a 9. V baráku jsou pak dvě větve. Problém je v tom, že do koncových topných těles už teplá voda nedojde a radiátory jsou tudíž studené. Ještě nastíním výškové vedení trubek. Z kotelny jsou trubky vedeny v zemi. V baráku je pak stoupačka ke stropu kvůli překážkám. U stropu se pak dělí na dvě větve, na každé je pak odvzdušňovák. Na obou je pak po několika metrech stoupačka zase k podlaze, na každé topné těleso a pak je zase asi půl metrový schod dolů. V té výšce už je pak po celou dobu.

Samozřejmě, že po přetopení jsem pak topení odvzdušňoval. Nejdříve na nádrží, tam nějaký vzduch byl, pak i v baráku na odvzdušňovákách, tam nic a i na radiátorech, tam také nic. Dále jsme zkoušeli vypnout všechny radiátory a zapínat nejprve na jedné větvi radiátory od konce, postupně jak se ten posledně zapnutý rozpálil. Takto nejprve na jedné větvi, poté zase jen na druhé. Ale po skončení ty poslední přestali topit. Doplňoval jsem i vodu do systému.

Nemá někdo radu, co s tím? Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

topic
hodnocení

3x

Zkontroluj čerpadlo (roztavené oběžné kolo)

hodnocení

2x

Kotel ohřeje vodu, ale ta se nedostane až k zadnímu radiátoru. Něco tu vodu nedopraví až nakonec. Musíte ošahávat, kam až jde teplá voda. Z popisu, co jsem pochopil, čerpadlo nedotlačí vodu až tak daleko, nebo je málo ohřáté vody.

BEZ OŠAHÁVÁNÍ JE TO JEN HÁDÁNÍ Z RUKY.

Přeji teplo a hezký víkend

doplněno 23.01.17 07:16:

Jasánku, po doplnění.

Musí se ošahat, kde je potřeba přidat a ubrat na množství vody, která se dostává do radiátoru.

jasanek*
hodnocení

Voda ohřátá je. Na nádrži je třeba 80, na kotli 90 a já tam pouštím 40-50. Ještě jsem si všiml, že pokud dám třícesťák naplno. Jde do baráku třeba jen 75-80 a to i když je nádrži třeba ke stovce. Jinak celková délka potrubí je bezmála 100 metrů.

Jinak ještě, pokud uzavřu některé z radiátorů, třeba i z kraje, tak ta voda dojde až nakonec. Jakmile jsou všechny zaplé tak ne. Přijde jakože to nemá tu sílu, že je toho na něj moc.

Dá se případně to čerpadlo i opravit?

111®

no jestli jsou všechyn otevřené naplno ta se nedivte, nevíc musí být otevřen ten poslední a směrem ke kotli se pak radiátory příškrcují..

jasanek*
hodnocení

Dobrý den. Šlo o tu změnu. Jinak radiátory jsou sice naplno, ale jsou přiškrceny pod kohoutem směrem od kotle. Nejdříve víc, pak míň a poslední vůbec. Ale šlo hlavně o tu změnu. Topilo, přetopilo a mnohem horší. Už je to vyřešeno. Bylo to vadné čerpadlo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]