Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zajištění popelnice majitelem bytu?

Od: haniczka* odpovědí: 8 změna:

Chtěla bych se zeptat zda pokud jsme v pronájmu, je majitel povinen zajistit nám popelnici u domu abychom meli kam házet odpad?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

0x

Haniczko, není povinen. Podívejte se na stránky Vašeho města/obce - možná to víte, zda platíte v místě trvalého pobytu místní poplatek za odpad. Většinou to bývá okolo 500 Kč. Podle trvale bydlících v domě přiděluje město nebo firma, která toto zajišťuje, k domu popelnice. Počítá se zhruba 20 - 30 litrů odpadu na týden (to si určí město). Takže 4 až 5 trvale hlášených mohou mít jednu 120 l popelnici s týdenním svozem. Takže ještě doplňte, kde platíte poplatek. Potom to můžeme ještě upřesnit. *klik*

doplněno 14.09.09 12:14:

Zde si můžete najít své město/obec: www.mesta.obce.cz

haniczka*
hodnocení

prave ze poplatky mam zaplacene za celou rodinu na trvale adrese v tom samem meste,v miste pronajmu neni zadna popelnice a neni kam hazet odpad, proto se ptam zda je majitel povinen mi to zajistit aby sem pristavili popelnici

Haničko, nevím z jakého města jste, lae jsem přesvědčen, že to majitel musí zajistit. Páč já to mám rovněž tak, jako vy. Jen s tím rozdílem, že jsem zavolal na technické služby, řekl jsem jim že chci popelnici, pracanti jí dovezli, já podepsal převzetí a hotovo. Mám dvě popelnice a vysypávání 4x týdně!

( a to nekecám)

haniczka*
hodnocení

ja sem prave na technicke sluzby zavolala a oni mi rekli ze bych to musela platit cele znova jako soukroma osoba coz je asi 2100kc za rok za svoz 1x tydne, coz logicky odmitam kdyz jiz jednou platim. Bohuzel zde v dome neni nikdo trvale hlasen a tudiz oni sem nemaji duvod davat jsem popelnici. :(

hodnocení

0x

Problem bude prave v tom trvalem bydlisti. Technicke sluzby, ktere zajistuji svoz odpadu v miste vase trvaleho bydliste (a vy si je defakto prez mesto ci obec se kterou maji smlouvu platite) vam zajisti svoz jen v miste vaseho trvaleho bydliste. V miste vaseho podnajmu jsou urcite trosku jine ceny a samotny svoz obstarava urcite i jina firma. (Pokud tedy obe bydliste nejsou v jednom meste :D) Samotna popelnice je pak opravdu zalezitosti samotnych obcanu, ja pokud budu chtit novou protoze mi stara zrezivi, budu si ji muset sam zaplatit.

haniczka*
hodnocení

obe dve bydliste jsou v jednom meste...ale vy prece kdyz se prestehujete do pronajmu v tom samem meste tak pocitate stim ze u domu budete mit popelnici a budete mit kam hazet odpad, a majiteli nahlasite ze jiz jednou platite a on to po vas nechce znova, ja resim to ze nemam kam hazet odpadky,a ze je nemuzu neustale hazet sousednim domum do popelnic

lidka*

Haniczko, opravdu záleží na tom, jak to město u Vás má ve schválené obecně závazné vyhlášce. Také na tom, jakou má smlouvu s odvozovou firmou - jaké má k dispozici popelnice. Mohla byste se na úřadě zkusit dohodnout, aby v místě trvalého bydliště dali menší popelnici a Vám (pokud je mají) třeba šedesátilitrovou se 14tidenním svozem. To by odpovídalo u nás jedné osobě. Existují také odpadové pytle (alespoň u nás), takže by Vám mohli dát i pytle. Další věc je, co to je za objekt, kde bydlíte. Pokud je to rekreační objekt - s evidenčním číslem a kolaudovaný jako "rekreačka", platí majitel výši poplatku jako za 1 osobu. A u nás dostávají také 8 - 10 odpadových pytlů ročně. Ovšem pokud je to objekt jiný, např. penzion, výrobna apod., měl by majitel - podnikatel prokázat, kam ukládá odpad a event. si pořídit popelnici z titulu svého podnikání. Potom by Vám měl popelnici zajistit a samozřejmě uhradit a odvoz popelnice rozúčtovat Vám do služeb. Já jsem zrovna dneska řešila přistavení popelnice, protože máme nové nájemníky. Je to v rámci jednoho města. Takže jsem na evidenci poplatníků nahlásila změnu, ze které adresy se přestěhovali (tam jim sníží kapacitu popelnice o jednu osobu - 2x) a nám sem přistaví popelnici větší. Takže jestli chcete, napište mi název města a já se zkusím podívat na jejich OZV. Jinak nic konkrétního nevymyslíme.

Kejkle, bydlím v Pardubicích, stačí zavolat a popelnici přivezou zdarma.

Tchyně byli v Jaroměři a popelnici si musí zařídit, tedy já to zařídil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]