Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cisteni automatickeho kotle

Od: sofrik* odpovědí: 2 změna:

Dobry den,prebral jsem topeni v kotelne s automatickym kotlem,chci se zeptat,je nutne nechat kotel vyhasnout pred celkovym cistenim?nebo ho staci prepnout do pohotovostniho rezimu?a jakym zpusobem ho popripade nechat vyhasnout,vypnout z elektriny? a jestli muze zustat uhli v zasobniku diky moc

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

rqwope*
hodnocení

3x

Čištění, stejně jako jakákoli jiná manipulace s takovým strojem se musí dělat podle předpisu výrobce. Jen tak jsou zaručeny deklarované vlastnosti, životnost, bezpečnost atd. Každý výrobce své výrobky testuje a specifikuje jasně způsoby montáže, používání, údržby, oprav, případně likvidace atd. Nicméně nechat vyhasnout určitě, jinak by hrozilo přiotrávení oxidem uhelnatým. Kotel vyhasne samovolně po vypnutí na ovládacím panelu.

jenda123123*
hodnocení

0x

Já mám taky aut.. kotel a na čštění nic nevypínám - normálně když zrovna nefouká větrák tak otevřu dvířka, ometu a odrhnu saze, ometu rošt... a vyberu poel. Pak zavřu a doplním palivo - to už může foukat vzduch na to to nevadí. Hlavně je důležité vše dobře zavřít, aby kotel nechytal falešný vzduch. Jestli už mám vše tak pozametám povytírám a utřu kotel a mám hotovo. :) Samozřejmě když čisím komín nebo ty trubky mezi komínem a kotlem tak vypínám - to bych se v kotelně udusil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]